ZNAJDŹ PRZEPIS

środa, 4 maja 2011

Serduszniczki dla zakochanych - Dukan

Sernik na zimno z nutą landrynkowo-truskawkową :D
  • 200g twarożku sernikowego
  • słodzik do smaku
  • 150g serka homo
  • 150g jogurtu
  • żelatyna na 500ml
  • aromat truskawkowy (ok 0,5 łyżeczki, dopasować intensywność smaku)
Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Wszystkie składniki zmiksować na gładko, dodać słodzik i aromat do smaku i wlać chłodną żelatynę. Zmiksować i przelać do formy (jeśli wycinamy serduszka lub inny wzorek masy musi być tylko na wysokość foremki, nie więcej, bo będzie trudno wyciąć). Na stężałą masę wylewamy tężejącą galaretkę landrynkową :)
  • Galaretka landrynkowa:
  • 500ml wody
  • aromat landrynkowy
  • kwasek cytrynowy
  • słodzik
  • barwnik czerwony lub różowy
  • żelatyna na 500ml
Wodę zagrzać, rozpuścić w niej żelatynę, dodać do smaku aromat, słodzik i kwasek pamiętając, że po stężeniu smak będzie słabszy więc trzeba dodać wszystkiego ciut więcej :) Na koniec dodać barwniku czerwonego na tyle by uzyskać różowy kolor lub użyć różowego barwnika lub innego wg gustu :) 

8 komentarzy:

  1. Bardzo ładnie wyglądasz...a co mi tam chyba mogę napisać, że przystojnego masz mężczyznę? ;-)
    Miłego dnia Wam życzę.
    Ps. poluję na rabarbar, jutro będę w większym mieście to może mi się uda. Pozdrawiam i wciąż podziwiam Twoją fantazję i pomysłowość w gotowaniu. Anna

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :)
    Zazwyczaj nie pokazuję się taka ranna, bez makijażu :)
    Fakt, fajne to moje kochanie :D tylko wstydliwe jeśli chodzi o fotki :) więc pozwolił na tylko kawałek siebie :D
    Życzę pomyślnych rabarbarowych łowów :)
    pozdrawiam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. hello

    Świetna fotka , bardzo naturalna a bez makijażu też Ci ładnie :)
    Ładna z Was para :) Dużo szczęscia Wam zyczę no i serdeczne życzonka dla solenizanta
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. ech... dlaczego nie ma Emilki w mniejszych opakowaniach... :(:(:(

    OdpowiedzUsuń
  5. Hmm.. pewnie dlatego, że jest to typowo sernikowy więc kupuje się go dużo :)
    Poza tym można od razu zrobić więcej jedzonka a jeśli nie, to w mojej lodówce otwarty wytrzymuje dość długo :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Genialna a do tego bardzo ładna... Takiej to dobrze ;)

    Pozdrawiam
    Karola

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...