- sałata (kilka liści)
- pół pomidora
- rzodkiewka (kilka sztuk)
- rozdrobnione mięso z kurczaka (użyłam pieczonego kawałka udka)
- pieprz ziołowy
- ocet jabłkowy
- opcjonalnie łyżeczka oliwy (dozwolona) i sól do smaku
- Sałatę porwać na kawałki, umieścić na talerzu.
- Pomidora i rzodkiewkę pokroić, rozłożyć na sałacie, posypać pieprzem ziołowym.
- Skropić octem jabłkowym.
- Ułożyć kawałki mięsa. Opcjonalnie polać oliwą i posolić.
zakochałam sie w salatkach! moja ulubiona na teraz: sałata zielona (oczywiście z ogródka),pomidor, ogórek i serek wiejski,na to mięsko gotowane,pieczone,wędzone- jakie mama akurat pod ręką :)
OdpowiedzUsuńWkońcu lato :) a letnia sałatka to nei to samo co zimowa.
OdpowiedzUsuń