ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 10 czerwca 2013

Marchew do Mięs i Obiadów - Dieta Dukana

Marchew i buraki w diecie dukana są dozwolone w niedużych i jednorazowych porcjach, polecam dobrać ilość do spożycia wg. dni lub osób.
  • 2 marchewki
  • kilka ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek ilość proporcjonalnie do marchwi (dukan zezwala na 1 łyżeczkę w ciągu dnia)
  • kilka gałązek świeżej pietruszki
  • świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
  • sól
  1. Marchew umyć, obrać, pokroić w grube talarki. Ugotować w osolonej wodzie, powinna być prawie miękka, ale nie całkiem. Ostudzić.
  2. Czosnek obrać, zmiażdżyć nożem i pokroić w niedużą kostkę, dodać do marchwi.
  3. Pietruszkę umyć, posiekać drobno, dodać do składników.
  4. Całość zalać sokiem z cytryny zmieszanym z oliwą, przemieszać i posolić wg. smaku.
  5. Odstawić na noc/dzień, by smaki przeszły wzajemnie.
*Podawać do mięs, jako dodatek obiadowy, do pieczywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...