Krem pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i tylko lekko podgrzany.
- 1,5 szklanki bulionu z kurczaka (rosołek po gotowaniu kurczaka)
- 3 zielona papryki (ok 500g)
- pieczarki (miałam 230g ciemnych, obeschniętych pieczarek)
- 1 cebula
- szynka lub mięso z kurczaka (surowe, jeśli gotowane to dodajemy przed miksowaniem)
- 1 kostka rosołowa
- koncentrat pomidorowy
- pieprz, oregano, czosnek w proszku
- serek wiejski ok. 100-150g
- Warzywa pokroić w średnią kostkę.
- Zagotować bulion.
- Dodać kostkę rosołową.
- Wrzucić na wrzącą wodę warzywa i wędlinę lub surowe mięso.
- Gotować ok 20-25 minut.
- Pod koniec doprawić koncentratem i przyprawami, zagotować.
- Ostudzić i zmiksować na gładko.
- Zmieszać z serkiem wiejskim.
Wlasnie zajadam. Wprawdzie nie posiadam mixera i nie dalam serka wiejskiego, ale smak jest i tak przepyszny! Dzieki za przepis.
OdpowiedzUsuńLidka
O, to fajnie :) w sumie wyszła ci podobnie jak zupa pieczarkowa :) tyle, że z dodatkami :)
OdpowiedzUsuń