ZNAJDŹ PRZEPIS

środa, 30 maja 2012

Zupa Krem z Pieczarek - Dukan

Jeśli dodajemy świeże i białe pieczarki, krem będzie miał jaśniejszy kolor, mój wyszedł ciemniejszy przez czarne pieczarki :)
Krem pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i tylko lekko podgrzany.
  • 1,5 szklanki bulionu z kurczaka (rosołek po gotowaniu kurczaka)
  • 3 zielona papryki (ok 500g)
  • pieczarki (miałam 230g ciemnych, obeschniętych pieczarek)
  • 1 cebula
  • szynka lub mięso z kurczaka (surowe, jeśli gotowane to dodajemy przed miksowaniem)
  • 1 kostka rosołowa
  • koncentrat pomidorowy
  • pieprz, oregano, czosnek w proszku
  • serek wiejski ok. 100-150g
  1. Warzywa pokroić w średnią kostkę.
  2. Zagotować bulion.
  3. Dodać kostkę rosołową.
  4. Wrzucić na wrzącą wodę warzywa i wędlinę lub surowe mięso.
  5. Gotować ok 20-25 minut.
  6. Pod koniec doprawić koncentratem i przyprawami, zagotować.
  7. Ostudzić i zmiksować na gładko.
  8. Zmieszać z serkiem wiejskim.

2 komentarze:

  1. Wlasnie zajadam. Wprawdzie nie posiadam mixera i nie dalam serka wiejskiego, ale smak jest i tak przepyszny! Dzieki za przepis.
    Lidka

    OdpowiedzUsuń
  2. O, to fajnie :) w sumie wyszła ci podobnie jak zupa pieczarkowa :) tyle, że z dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...