Dodatek do zup zamiast kostki lub świetna baza do przygotowania warzyw np na patelni (dla zdziwionych informacja - dukan wspomina w książce o takiej formie przygotowania warzyw - na sokach po mięsie), dzięki tej odrobince tłuszczyku witaminy z warzyw się przyswajają (witaminy rozpuszczają się w tłuszczach).
- chlebek ziołowy z mikrofali (klik)
- 1 cebulka
- ok 50-60g wędliny (użyłam szynki z kurczaka z Lidla)
- soki po duszeniu/pieczeniu np kurczaka
- chilli w proszku lub pasta chilli lub koncentrat/ketchup
- oregano
- szczypior
- opcjonalnie inne przyprawy lub sól, gdy soki po mięsie nie są z przyprawami
- Przygotować chleb wg przepisu z odnośnika.
- Cebulę pokroić w półksiężyce, wędlinę w mniejszą kostkę.
- Rozgrzać teflon z łyżką "soków z mięsa".
- Usmażyć pod przykryciem cebulę i wędlinę (na koniec ewentualnie odparować).
- Doprawić chilli/pastą kub odrobiną koncentratu lub ketchupu oraz resztą przypraw.
- Ułożyć na chlebku, posypać szczypiorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)