ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 14 maja 2012

Chlebek Ziołowy ze Smażoną Cebulą i Wędliną - Dukan

Soki z mięsa, czyli mieszanina odrobiny tłuszczyku i wody oraz przypraw.
Dodatek do zup zamiast kostki lub świetna baza do przygotowania warzyw np na patelni (dla zdziwionych informacja - dukan wspomina w książce o takiej formie przygotowania warzyw - na sokach po mięsie), dzięki tej odrobince tłuszczyku witaminy z warzyw się przyswajają (witaminy rozpuszczają się w tłuszczach).
  • chlebek ziołowy z mikrofali (klik)
  • 1 cebulka
  • ok 50-60g wędliny (użyłam szynki z kurczaka z Lidla)
  • soki po duszeniu/pieczeniu np kurczaka
  • chilli w proszku lub pasta chilli lub koncentrat/ketchup
  • oregano
  • szczypior
  • opcjonalnie inne przyprawy lub sól, gdy soki po mięsie nie są z przyprawami
  1. Przygotować chleb wg przepisu z odnośnika.
  2. Cebulę pokroić w półksiężyce, wędlinę w mniejszą kostkę.
  3. Rozgrzać teflon z łyżką "soków z mięsa".
  4. Usmażyć pod przykryciem cebulę i wędlinę (na koniec ewentualnie odparować).
  5. Doprawić chilli/pastą kub odrobiną koncentratu lub ketchupu oraz resztą przypraw.
  6. Ułożyć na chlebku, posypać szczypiorem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...