ZNAJDŹ PRZEPIS

czwartek, 26 kwietnia 2012

Pasta Serowo Jajeczna - Dukan

Pastę robi się szybko, dodatki można zmieniać zależności od fazy, pysznie będzie komponować się z dodatkiem papryki, wędliny czy mięsa lub sera żółtego.
    • 2-3 ugotowane jajka
    • 2-4 łyżki serka mielonego np emilki lub inny sernikowy
    • szczypior (posiekać)
    • sól, pieprz czarny
    1. Jajka pokroić w kostkę.
    2. Wymieszać z serkiem i szczypiorem.
    3. Doprawić solą i pieprzem (dodając słoną wędlinę czy inną soloną rzecz, polecam nie dodawać więcej soli niż w produkcie).
    4. Odstawić do przegryzienia :)
    5. Jeść ogrzane do temp. pokojowej.

    9 komentarzy:

    1. można mrozic tą pastę?

      OdpowiedzUsuń
    2. hmm.. choć mrozi się prawie wszystko, to tu raczej odpada.. ryzyko podchodzenia wodą, w dodatku nigdy nie słyszałam o mrożeniu gotowanych jajek :)
      A musisz ją mrozić?

      OdpowiedzUsuń
    3. nie,po prostu zostalo mi duzo gotowanych jajek i nie wiem co z nimi zrobic, nie wiem czy sie nie zmarnuja gdy poleżą kilka dni/?
      :)

      OdpowiedzUsuń
    4. a propo tego chleba czosnkowego, wyszedł pyszny! ale użyłam mleka w proszku 26% tluszczu... moze jak zjem 2 kromki dziennie to nic nie zAszkodzi,co?

      OdpowiedzUsuń
    5. Najlepiej zjeść jajka :) aa 2-3 dni w lodówce im nie zaszkodzą :)

      Ten % tłuszczu tzn 26g/100g suchego produktu?

      OdpowiedzUsuń
    6. Okropni dużo tego tłuszczyku..użyłaś, bo nie znalazłaś chudego czy jak? bo tak raz to ja bym przymknęła oko, ale na dłuższą metą trzeba by mieć odtłuszczone :)

      OdpowiedzUsuń
    7. po prostu nie zwróciłam uwagi:)

      OdpowiedzUsuń
    8. Aaa.. no to poszukaj innego :) i będzie dobrze :)
      pozdrawiam :D

      OdpowiedzUsuń

    Dziękuję za komentarz :)
    Zapraszam również na czat :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...