ZNAJDŹ PRZEPIS

sobota, 28 kwietnia 2012

Pierś Kurczaka Na Parze - Dukan

  • pół piersi kurczaka 
  • przyprawa do mięsa np. Delikat czerwony
  • mała cebulka
  • twaróg delikatny president czosnkowy lub dowolny serek z czosnkiem, pieprzem i solą np. emilki lub homogenizowany
  1. Pierś oczyścić z błonek, umyć dokładnie.
  2. Przeciąć pierś na płaty, obsypać przyprawą, odstawić na kilka godzin do lodówki.
  3. Cebulę pokroić w ćwiartki.
  4. Do garnka nalać wody na wysokość 2-3 cm od parowaru. 
  5. Gdy woda zacznie wrzeć nałożyć parowar.
  6. Parować 15 minut, podawać z serkiem (serka nie parować).

4 komentarze:

  1. Widzę, że mój komentarz będzie pierwszy po tak długim czasie. :) No cóż - pierś z kurczaka "poezją smaku i aromatu" nie jest. :D Ale ugotowana na parze o wiele łatwiej "wchodzi" niż ugotowana w wodzie lub opieczona na teflonie. Jest mniej sucha. Do tego dobry sosik i da się zjeść. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. vivienne,
    niestety muszę cię tu rozczarować :( Bo pierś miała swój debiut komentarzy na czacie :P
    Ale do rzeczy, nie mam pojęcia z czym ją jadłaś, bo nie napisałaś, ale pierś nie może być zawalona przyprawami w tej wersji, bo jest w kompozycji z serkiem czosnkowym, który jest delikatny.
    Gdyby zdominować pierś mocnym i różnym smakiem,to serek nie pasowałby do tej delikatnej kompozycji :)
    Tutaj liczy się całość smakowa (najchętniej polecam gotowy serek czosnkowy np. president, bo jest bardzo lekki i kremowy)

    OdpowiedzUsuń
  3. I takie danie jest moim ulubionym i bardzo częstym obiadem;-)
    Pzdr kitkowa

    OdpowiedzUsuń
  4. :) na parze najzdrowiej, zwłaszcza warzywa :) marchew na parze jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...