Zupa jest rzadka, specjalnie na dni, gdy mam już dosyć wszelkiego picia. Składa się właściwie z niczego, ale w smaku jest pyszna!
- 1 litr wody
- 2 kości z mięsem z ćwiartek kurczaka (po filetowaniu lub porcja rosołowa)
- przyprawa do zup w proszku (proporcjonalnie do ilości wody)
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 150g serka wiejskiego
- Zagotować wodę z liściem i zielem.
- Na wrzącą wodę dodać przyprawę do zup oraz porcję rosołową/kości.
- Gotować na małym ogniu 20 minut.
- Dodać zahartowany serek wiejski, zagotować.
*Zahartować serek tzn. do serka mieszając dodawać łyżki zupy, aż mieszanka będzie ciepła i rozrzedzona.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)