Pastę robi się szybko, dodatki można zmieniać zależności od fazy, pysznie będzie komponować się z dodatkiem papryki, wędliny czy mięsa lub sera żółtego.
- 2-3 ugotowane jajka
- 2-4 łyżki serka mielonego np emilki lub inny sernikowy
- szczypior (posiekać)
- sól, pieprz czarny
- Jajka pokroić w kostkę.
- Wymieszać z serkiem i szczypiorem.
- Doprawić solą i pieprzem (dodając słoną wędlinę czy inną soloną rzecz, polecam nie dodawać więcej soli niż w produkcie).
- Odstawić do przegryzienia :)
- Jeść ogrzane do temp. pokojowej.
można mrozic tą pastę?
OdpowiedzUsuńhmm.. choć mrozi się prawie wszystko, to tu raczej odpada.. ryzyko podchodzenia wodą, w dodatku nigdy nie słyszałam o mrożeniu gotowanych jajek :)
OdpowiedzUsuńA musisz ją mrozić?
nie,po prostu zostalo mi duzo gotowanych jajek i nie wiem co z nimi zrobic, nie wiem czy sie nie zmarnuja gdy poleżą kilka dni/?
OdpowiedzUsuń:)
a propo tego chleba czosnkowego, wyszedł pyszny! ale użyłam mleka w proszku 26% tluszczu... moze jak zjem 2 kromki dziennie to nic nie zAszkodzi,co?
OdpowiedzUsuńNajlepiej zjeść jajka :) aa 2-3 dni w lodówce im nie zaszkodzą :)
OdpowiedzUsuńTen % tłuszczu tzn 26g/100g suchego produktu?
tak,ten
OdpowiedzUsuńOkropni dużo tego tłuszczyku..użyłaś, bo nie znalazłaś chudego czy jak? bo tak raz to ja bym przymknęła oko, ale na dłuższą metą trzeba by mieć odtłuszczone :)
OdpowiedzUsuńpo prostu nie zwróciłam uwagi:)
OdpowiedzUsuńAaa.. no to poszukaj innego :) i będzie dobrze :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :D