Inną ogórkową można zobaczyć tutaj (klik).
- 700ml wody
- mięso z kurczaka (ćwiartka, udko, porcja rosołowa)
- ziele i liść laurowy lub przyprawa do zup
- 1 marchew
- 2-3 ogórki kiszone (dodałam 3 nieduże)
- 200g serka wiejskiego
- pieprz czarny
- 1-2 jajka
- Do garnka nalać wody, zagotować.
- Mięso oczyścić, umyć, włożyć na wrzątek.
- Gotować 20 minut.
- Marchew obrać, małą część zetrzeć na tarce (duże oczka), resztę pokroić.
- Do gotującego się mięsa dodać przyprawy i marchew.
- Gotować do miękkości ok 20 minut.
- Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
- Dodać do zupy pod koniec gotowania, zagotować.
- Serek zahartować (czyli rozmieszać powili z wodą z zupy), wlać.
- Zagotować i doprawić pieprzem.
- Po ugotowaniu zupy zwiększyć gaz, aż zupa będzie mocno wrzeć i wbić jajka.
- Wyłączyć gaz i nakryć pokrywę, odstawić na 15 minut.
Właśnie dzisiaj ogórkowa za mną chodziła.....i proszę ....jutro zaraz robię.....Ewa
OdpowiedzUsuńSmakowało? :)
OdpowiedzUsuńSmakowało..nawet bardzo...ogórkowej z jajkiem wcześniej nigdy nie jadłam ale było pysznie :) polecam spróbować ...Ewa
OdpowiedzUsuńNajlepszy blok jaki kiedykolwiek widzialam wchodzę tu od lat jak z przerwami jestem na dukanie, dzięki Twoim potrawie nie podjadam słodyczy do których mam słabość i jem praktycznie wszystko tylko w wersji Twojej fit :) powinnaś założyć Instagrama albo wydać książkę kupiłabym bez wahania
OdpowiedzUsuń