Puree z selera nadaje zupie mocnej ostrości, dlatego możecie zastąpić je
puree z pietruszki (klik), które jest bardziej słodkie i równie pysznie będzie smakować.
- 250ml wody
- duży kawałek selera lub pietruszki
- odrobina soli
- 250-350ml wody
- marchew
- przyprawa do zup w proszku lub kostka
- 2 garście szczawiu
- 1-2 jajka
- pieprz czarny + opcjonalne przyprawy lub zioła
- opcjonalnie szczypior
- Zagotować 250ml wody.
- Seler/pietruszkę pokroić w kostkę.
- Wrzącą wodę osolić i dodać seler.
- Gotować do miękkości ok. 15-20 minut.
- Wyjąć seler i zmiksować blenderem, pozostawić wodę.
- Do wody po selerze dolać 250-350ml, zagotować.
- Marchew pokroić, dodać na wrzącą wodę z przyprawą do zup.
- Gotować do miękkości.
- W międzyczasie posiekać szczaw i dodać pod koniec gotowania.
- Doprawić pieprzem.
- Jajka jeśli nie są ugotowane, wbić na wrzącą wodę (gdy zupa będzie gotowa) i wyłączyć gaz.
- Nakryć pokrywą i odczekać 10-15 minut.
- Puree podgrzać, ułożyć na głębokim talerzu, zalać gorącą zupą.
- Całość posypać szczypiorem.
It's an amazing paragraph in favor of all the web people; they will obtain advantage from it I am sure.
OdpowiedzUsuńAlso see my site > paranormal indonesia kaskus
My partner and I absolutely love your blog and find nearly all of your post's to be what precisely I'm looking for.
OdpowiedzUsuńDoes one offer guest writers to write content for you?
I wouldn't mind publishing a post or elaborating on most of the subjects you write with regards to here. Again, awesome web log!
Feel free to surf my webpage ... tempat jual lingerie kami
Thanks in favor of sharing such a nice thought,
OdpowiedzUsuńarticle is good, thats why i have read it entirely
Here is my site :: grupa kreatywna
My page :: creative group