Placuszki bardzo delikatne i puszyste w konsystencji. Dodatek ketchupu lub koncentratu nadaje całości przyjemnej kwasowości.
- niecałe 100ml kefiru
- 2 jajka
- 1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1-2 plastry sera Piórko
- 1/4 małej cebuli
- szczypior
- szczypta soli (użyłam soli morskiej)
- pieprz czarny
- jako dodatek: koncentrat pomidorowy lub ketchup
- Patelnię przetrzeć olejem, rozgrzać.
- Kefir, jajka i skrobię umieścić w miseczce.
- Roztrzepać dokładnie.
- Ser, cebulę i szczypior pokroić drobno (ser może być w większych kawałkach).
- Dodać do masy jajecznej.
- Doprawić solą, pieprzem.
- Nakładać po 1-2 łyżki masy na patelnię (mały płomień).
- Prażyć do lekkiego zrumienienia spodu, obrócić i dopiec chwilę z drugiej strony.
- Gotowe placuszki ozdobić odrobiną ketchupy lub koncentratu.
Super pomysł na pyszne śniadanie czy lekki obiad :) Zadziwia mnie ilość pomysłów na różne dania diety Dukana jakie prezentujesz na swoim blogu :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pyszne śniadanie czy lekki obiad :) Zadziwia mnie ilość pomysłów na różne dania diety Dukana jakie prezentujesz na swoim blogu :)
OdpowiedzUsuńPiyush Group is today one of the leading
OdpowiedzUsuńreal estate developers of the country.
Własnie usmażyłam i zajadam. Smakują wyśmienicie, po prostu niebo w gębie.
OdpowiedzUsuń