ZNAJDŹ PRZEPIS

sobota, 21 lipca 2012

Potrawka z Kapusty Włoskiej na Parze - Dukan

Kapusta włoska jest dość specyficzna w smaku, możliwe, że nie każdy przepada za jej smakiem i konsystencją, ponieważ jest dość twardawa. W porównaniu do słodkiej kapusty nie rozpada się, nie jest taka krucha, ale ma ciekawy smak.
  • kapusta włoska (kilka liści)
  • marchew
  • wędlina z indyka lub mięso (filet)
  • garść kostki sojowej
  • koncentrat pomidorowy
  • oregano
  • pasta chilli lub w proszku (ewentualnie świeża)
  • sól
  • opcjonalnie twaróg w kostce
  1. Liście kapusty porwać na małe kawałki.
  2. Marchew i wędlinę (lub mięso) pokroić w średnią kostkę.
  3. Rozrzucić i przemieszać w parowniku (mój jest bambusowy) kapustę, marchew i mięso.
  4. Parować 20 minut.
  5. W międzyczasie chwilę zagotować kostkę sojową, by zmiękła (może być w rosołku lub osolonej wodzie). Osączyć.
  6. Koncentrat wymieszać z przyprawami (wedle smaku można dodać inny zestaw smakowy).
  7. Uparowane warzywa z mięsem oprószyć lekko solą, polać doprawionym koncentratem, posypać kostką sojową oraz pokruszonym twarogiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...