ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 2 lipca 2012

Zupa Szczawiowa II - Dukan

  • 1 litr wody
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy 
  • 2 kostki rosołowe
  • marchew pokrojona w kostkę
  • szczaw świeży posiekany lub ze słoika
  • pieprz czarny
  • 4 jajka surowe
  • 1 łyżka serka president czosnkowego lub serek wiejski/jogurt/serek homo + odrobina czosnku
W zupie tej pokażę Wam patent na ekonomiczne ugotowanie jajek do zupy :)
  1. Zagotować wodę z zielem i liściem.
  2. Na gotującą wodę wrzucić kostki rosołowe i marchew.
  3. Gotować ok. 20 minut (do czasu aż marchew zmięknie).
  4. Wrzucić szczaw i pieprz.
  5. Od zagotowania gotować 3 minuty.
  6. W tym czasie wbić do kubeczka jajka (uważać, by nie rozlały się).
  7. Gdy szczaw będzie już ugotowany, zahartować łyżkę serka i wlać, zamieszać.
  8. Zwiększyć gaz i na bulgoczącą wodę wlać jajka.
  9. Wyłączyć gaz i pozostawić pod przykryciem na 10 minut (jajka będą w środku trochę lejące, po 15 minutach powinny być ścięte, zależy od wielkości)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...