ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 29 lipca 2013

Zupa Szpinakowa z Porem - Dieta Dukana

 Szybka i niesamowicie smaczna. Polecam używanie świeżego szpinaku.
  • 750ml wody
  • 1 nieduża marchew
  • ok. 8cm pora (część jasnozielona)
  • 2 duże garście świeżego szpinaku
  • przyprawa do zup (użyłam 3,5 łyżeczki ziarenek smaku - pyszne!)
  • 200g serka wiejskiego + 3 łyżki kwaśnego jogurtu
  • 2-3 ugotowane jajka
  1. Wodę zagotować.
  2. Marchew obrać i pokroić w plastry, por pokroić w pół-paski. Szpinak rozdrobnić lekko.
  3. Do gotującej się wody dodać marchew z porem. Gotować do ulubionej miękkości. W międzyczasie dodać przyprawę.
  4. Dodać szpinak. Gdy woda znów zacznie wrzeć zmieszać część zupy z serkiem i jogurtem (do miseczki z serkiem wlewać jedną ręką gorącą wodę z zupy z drugą bez przerwy mieszać, dodać tyle wody, aż serek będzie rzadki jak woda), wlać całość do zupy zdjąć z gazu.
  5. Dodać jajka, podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...