Szybka i niesamowicie smaczna. Polecam używanie świeżego szpinaku.
- 750ml wody
- 1 nieduża marchew
- ok. 8cm pora (część jasnozielona)
- 2 duże garście świeżego szpinaku
- przyprawa do zup (użyłam 3,5 łyżeczki ziarenek smaku - pyszne!)
- 200g serka wiejskiego + 3 łyżki kwaśnego jogurtu
- 2-3 ugotowane jajka
- Wodę zagotować.
- Marchew obrać i pokroić w plastry, por pokroić w pół-paski. Szpinak rozdrobnić lekko.
- Do gotującej się wody dodać marchew z porem. Gotować do ulubionej miękkości. W międzyczasie dodać przyprawę.
- Dodać szpinak. Gdy woda znów zacznie wrzeć zmieszać część zupy z serkiem i jogurtem (do miseczki z serkiem wlewać jedną ręką gorącą wodę z zupy z drugą bez przerwy mieszać, dodać tyle wody, aż serek będzie rzadki jak woda), wlać całość do zupy zdjąć z gazu.
- Dodać jajka, podawać.
bardzo smaczna,robie czesto a cały twuj blog to rewelacja
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna,robie czesto a cały blog to rewelacja
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna zupka a cały blog jest rewelacyjny
OdpowiedzUsuń