Omlet z 6 jaj :) porcja zdecydowanie dla dwojga. Dobrze smakuje z pieczywem.
- 6 jajek (można użyć 4 jajka)
- 80g łososia wędzonego (można użyć mniej)
- pieprz czarny
- świeży lub mrożony siekany koperek (odłożyć trochę do posypania wierzchu)
- kawałek sera piórko (zetrzeć na tarce)
- Patelnię przetrzeć olejem, rozgrzać na małym ogniu (szeroki palnik).
- Jajka roztrzepać lekko, dodać rozdrobnionego łososia i resztę składników.
- Wlać masę na patelnię, nakryć pokrywą. Prażyć aż wierzch się prawie zetnie.
- Obrócić na drugą stronę i dopiec.
- Przełożyć omlet na talerz, posypać pozostałym koperkiem.
Jakim olejem przecierasz patelnię? Przepraszam, jeśli gdzieś odpowiedź padła, ale jestem początkująca i pochłaniam od 2 dni Twojego bloga :)
OdpowiedzUsuń