ZNAJDŹ PRZEPIS

niedziela, 7 lipca 2013

Omlet z Pietruszką - Dieta Dukana

Brzmi smacznie? To do dzieła :)
  • kilka plastrów chudej szynki o wędzonym smaku
  • 3 jajka (dodałam jeszcze 2 białka)
  • 2-3 łyżki serka wiejskiego
  • pieprz czarny
  • odrobina chilli (opcjonalnie)
  • gałązka świeżej natki pietruszki
  1. Szynkę pokroić drobno, zrumienić na patelni przetartej olejem. Odstawić.
  2. W miseczce roztrzepać jajka, serek, pieprz, chilli i listki pietruszki (bez łodyg).
  3. Do całości dodać prażoną szynkę.
  4. Rozgrzać patelnię na średnim gazie (uprzednio przetrzeć olejem), wlać masę, nakryć pokrywą, zmniejszyć gaz do minimum i prażyć aż wierzch się prawie zetnie. Obrócić na druga stronę i doprażyć bez pokrywy.
  5. Podawać na ciepło samodzielnie lub z dodatkami zależnymi od fazy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...