Brzmi smacznie? To do dzieła :)
- kilka plastrów chudej szynki o wędzonym smaku
- 3 jajka (dodałam jeszcze 2 białka)
- 2-3 łyżki serka wiejskiego
- pieprz czarny
- odrobina chilli (opcjonalnie)
- gałązka świeżej natki pietruszki
- Szynkę pokroić drobno, zrumienić na patelni przetartej olejem. Odstawić.
- W miseczce roztrzepać jajka, serek, pieprz, chilli i listki pietruszki (bez łodyg).
- Do całości dodać prażoną szynkę.
- Rozgrzać patelnię na średnim gazie (uprzednio przetrzeć olejem), wlać masę, nakryć pokrywą, zmniejszyć gaz do minimum i prażyć aż wierzch się prawie zetnie. Obrócić na druga stronę i doprażyć bez pokrywy.
- Podawać na ciepło samodzielnie lub z dodatkami zależnymi od fazy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)