Polecam nie tylko na zwieńczenie pysznego obiadu, ale ot tak na przekąskę.
- 3 łyżki serka sernikowego np.Emilki
- 3-4 łyżki mleka w proszku
- słodzik do smaku (dodałam 4 tabl., ale było dla mnie ciut za słodkie)
- 0,5 łyżeczki kakao
- aromat tiramisu (klik)
- Serek, mleko i pokruszony słodzik wymieszać dokładnie np.trzepaczką.
- Dodać szczyptę aromatu.
- Wymieszać.
- Podzielić masę na 2 części (nie muszą być równe).
- Do mniejszej części dodać kakao i utrzeć dokładnie.
- W pucharku, szklaneczce lub innym naczynku ułożyć według uznania warstwy kremu.
- I gotowe. Smacznego :)
Zrobiłam z dwóch rodzajów serka, homogenizowanego i Presidenta, oba smaczne choć dla mnie z serkiem homo lepsze, bo bardziej lekkie, kremowe. Ale jako słodka przekąska super.
OdpowiedzUsuńZ emilki byłoby ciutkę ciężze od homo, ale bardzo kremowe :)
OdpowiedzUsuńmozna to jesc w 2 fazie?:)
OdpowiedzUsuńMożna :) w najnowszym poście pisałam o tym, że przepisy na dole mają wskazania, która faza i akurat ten już jest podpisany :)
OdpowiedzUsuńsmacznego :D
a rzeczywiscie:) a nie za duzo mleka w proszku na raz?
OdpowiedzUsuńNie jest za dużo :) Limitu nie ma :P
OdpowiedzUsuńAle deserek jest bardzo sycący, możliwe, że nie zjesz całego na raz :)
To jest pyszne:)robię ten deserek codziennie,takie to dobre!No i tak pięknie wygląda,też tak układam warstwami.
OdpowiedzUsuńKOCHAM TEN DESER!! Robię często dla gości i nikt nie wyczuwa, że jest dietetyczny a ja się do tego nie przyznaję hehe:):):):):)
OdpowiedzUsuńha, to ci sztuczka :) może kiedyś im powiesz, ale po fakcie :)
OdpowiedzUsuń