Sos wyszedł kwaśnawy, przez co idealnie skomponował się z jajkami, które tego kwasku wręcz wymagały.
- 2-3 jajka
- 5 łyżek gęstego jogurtu (użyłam Toli z biedronki)
- 2 łyżki posiekanego kopru
- 2 ząbki czosnku (posiekać drobno)
- sól, pieprz czarny
- szczypta chilli
- 1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej
- Jajka ugotować na twardo (średnio 10-12 minut od włożenia do wody).
- W tym czasie:
- Roztrzepać w garnuszku pozostałe składniki.
- Podgrzewać na średnim gazie aż wszystko zgęstnieje.
- Jajka obrać i pokroić według uznania.
- Polać sosem.
Ten sos to mistrzostwo świata :)
OdpowiedzUsuńbędę robić na kolację..
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie , mam nadzieję , żę podobnie smakuje
:) pozdrawiam
Oj, taki tam sosik :)
OdpowiedzUsuńA jak tam kolacyjka?
I jak?i jak? :)
OdpowiedzUsuń:( jajka zjedzone , sosik nie w moim smaku :(
OdpowiedzUsuńale BISZKOPCIKI z PATELNI -cos niesamowitego.. ja fakt faktem dalam lyzeczke cukru , slodzikiem sie nie truje , jedna lyzeczka cukru brazowego nie zaszkodzi , a biszkopty pierwsza klasa , fakt ze opadly i bardziej plackowo wygladaly , Ale naprawde sa przepyszne.. na pewno beda robione stosunkowo czesto :) dziekuje
jutro losos z przepisu ''fladra z patelni '' , dobranoc , dzieki :)
A jaki miałaś jogurt?
OdpowiedzUsuńSzkoda, że ci nie przypasował, mnie i Krzyśkowi smakował bardzo :)
Wiem, że każdy ma swoje smaki, dlatego prowadzenie bloga i tworzenie przepisów dla tysięcy ludzi jest ogromnie trudne, toć każdy lubi co innego, jedni jedzą coś na słodko, gdy inni się tylko krzywią na takie połączenie :)
Gdybym robiła tylko dla siebie wszystko tutaj, to w każdym przepisie było by głównie chilli i papryka ostra marynowana :) więc piekielnie ostre smaki :)
Ale nie mogę tak robić, bo kto to zje? garstka ludzi, którzy też lubią ostro hehe :)