ZNAJDŹ PRZEPIS

poniedziałek, 24 września 2012

Jajecznica z Szynką i Serem - Dukan

Jajecznica jest niesamowicie pyszna i inna w smaku, bardzo bogata w białko, w sam raz na wysoko białkowe śniadanie.
  1. Szynkę pokroić w kostkę.
  2. Ser zetrzeć na dużych oczkach.
  3. Rozgrzać patelnię (uprzednio przetrzeć olejem).
  4. Dodać szynkę i obsmażyć kilka minut.
  5. Wbić jajka.
  6. Gdy jajka będą jeszcze płynne, doprawić pieprzem i natką.
  7. Na średnim ogniu usmażyć jajecznicę, zbijając ścinające się jajka w większe grudki.
  8. Na koniec dodać starty ser. 
  9. Chwilę przesmażyć i gotowe.

3 komentarze:

  1. Kurcze, wolny dzień i caaały pichcę. Jak nie dla siebie, to dla kogoś. Teraz mi pachnie marchewkowymi muffinkami, ale zjeść nie mogę. No ale do rzeczy. Jakoś nigdy nie przepadałam za pieprzem i opornie do niego podchodzę. Ale tak pomyślałam tym razem, a co! Może po prostu źle go dodawałam, czy coś. I robiąc tą jajecznicę, w ostatniej chwili się przemogłam i dodałam... i podpasował mi idealnie. Oczywiście malusio na razie, ale z jajkiem komponuje się super. Dotychczas tylko do zup mi ktoś dosypywał i jakoś nie za bardzo mi smakowało. Uch, ale się rozgadałam. Jajecznica wyszła pyszna, niby pomysł prosty, a w smaku jedna z lepszych, jakie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Katka,
    a zrelaksowało cię chociaż to pichcenie? :)
    Ja pieprz, chilli uwielbiam :) i to w przesadnych ilościach :P
    Może dawali za dużo? może to nie był czarny? albo zwietrzały? są jeszcze ziołowe i smakowe pieprze :)
    fajnie, że smakowało :)ot taka jajecznica, ale dodatki robią swoje :)
    pozdrawiam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pichcenie zrelaksowało :) Lubię gotować, nawet jak nie mogę potem tego zjeść XD A pieprzu możliwe, że dawali za dużo albo złej jakości czy coś. Bo czuję, że w dużych ilościach bym nie zjadła, ale tak szczypta, dwie do jajecznicy jak najbardziej mi pasują :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...