- 3 łyżki otrębów NIE mielonych (2o+1p)
- 2 łyżki serka wiejskiego (1 lekko czubata + 1 płaska)
- szczypta soli lub pół kostki cebulowej Knorr
- chuda szynka wieprzowa lub inna drobiowa wędlina
- ser piórko
- ketchup (w fazie uderzeniowej odrobina koncentratu)
Proste i smaczne :)
- Wszystkie składniki wymieszać bardzo dokładnie, tak, by wilgoć w serka wiejskiego oblepiła wszystkie otręby (to, co będzie suche po prostu odpadnie później).
- Przełożyć do pojemnika, ugnieść na płasko łyżką.
- Włożyć do mikrofali, piec 3 minuty, moc max.
- Można położyć chlebek na rozgrzany teflon i podsuszyć, żeby był chrupiący.
- Obłożyć szynką, serem i ozdobić ketchupem lub koncentratem.
|
|
|
|
jestem ciekawa tej kanapki , tylko brakuje mi mikrofalowki... sprobuje w piekarniku moze.. :)
OdpowiedzUsuńI jak? robiłaś w piekarniku?
OdpowiedzUsuńO ile mi wiadom to ani ketchup ani koncentrat nie są dozwolone w fazie uderzeniowej ,ten serek w plastrach i szynka wieprzowa raczej też odpada lecz może się mylę.
OdpowiedzUsuńKochana musisz się doczytać :)
UsuńKetchup lub koncentrat są jak najbardziej dozwolone od uderzeniówki, szynka wieprzowa również byle chuda, a ser może być do 5% tłuszczu, ten na zdjęciu to inny ser, ale ser piórko jest jak najbardziej zgodny z dietą, ba! ma tylko 3% tłuszczu :)