ZNAJDŹ PRZEPIS

czwartek, 3 października 2013

Mini Sernik na Ciepło - Dieta Dukana

Ciepły i wilgotny deser bez skrobi. Idealny z dżemem, a nawet z syropem (zaprawą bez cukru). Niesamowicie szybki i prosty w przygotowaniu.
  • 3 łyżki twarożku sernikowego (użyłam emilki)
  • 2 duże jajka
  • słodzik (dodałam 7 pokruszonych tabletek)
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • odrobina aromatu wieloowocowego (klik)
  • 0,5 łyżeczki kakao
  • dżem żurawinowy (klik) do podania
  1. Piekarnik rozgrzać do 200*. Formy do mini tart (2 sztuki) posmarować tłuszczem, można użyć foremek do babeczek.
  2. Wszystkie składniki oprócz kakao wymieszać dokładnie (polecam użycie trzepaczki rózgowej).
  3. Odlać kilka łyżek masy i zmieszać z kakao.
  4. Jasną masę wylać do foremek, na wierzch spiralnie rozlać ciemną masę.
  5. Piec 5 minut w 200* i kolejne 10 minut w 185*.
  6. Podawać na ciepło z dżemem żurawinowym (powinien być dość kwaskowaty).

2 komentarze:

  1. PYSZNE WYSZLO, DZIEKUJE ZA [RZEPIS

    OdpowiedzUsuń
  2. Serniczki pyszne tylko po wyjęciu z piekarnika opadły. Może wie Pani dlaczego?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...