Ciepły i wilgotny deser bez skrobi. Idealny z dżemem, a nawet z syropem (zaprawą bez cukru). Niesamowicie szybki i prosty w przygotowaniu.
- 3 łyżki twarożku sernikowego (użyłam emilki)
- 2 duże jajka
- słodzik (dodałam 7 pokruszonych tabletek)
- 3 łyżki mleka w proszku
- odrobina aromatu wieloowocowego (klik)
- 0,5 łyżeczki kakao
- dżem żurawinowy (klik) do podania
- Piekarnik rozgrzać do 200*. Formy do mini tart (2 sztuki) posmarować tłuszczem, można użyć foremek do babeczek.
- Wszystkie składniki oprócz kakao wymieszać dokładnie (polecam użycie trzepaczki rózgowej).
- Odlać kilka łyżek masy i zmieszać z kakao.
- Jasną masę wylać do foremek, na wierzch spiralnie rozlać ciemną masę.
- Piec 5 minut w 200* i kolejne 10 minut w 185*.
- Podawać na ciepło z dżemem żurawinowym (powinien być dość kwaskowaty).
PYSZNE WYSZLO, DZIEKUJE ZA [RZEPIS
OdpowiedzUsuńSerniczki pyszne tylko po wyjęciu z piekarnika opadły. Może wie Pani dlaczego?
OdpowiedzUsuń