Pyszne, delikatne, puszyste omlety z lekkim kwaskiem szpinaku i wyraźnym smaku i aromacie cebuli.
- 150g serka homogenizowanego
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- duża garść świeżego szpinaku (bez łodyżek)
- nieduży kawałek cebuli
- sól, pieprz czarny
- Serek zmieszać ze skrobią i jajkami na jednolitą masę.
- Szpinak pokroić grubo, cebulę posiekać drobno. Całość dodać do masy serkowej.
- Rozgrzać patelnię (uprzednio natłuścić, zmniejszyć gaz na średnio-mały.
- Wlać na patelnię połowę masy, usmażyć z obu stron na lekko rumiany kolor. Usmażyć druga porcję.
- Podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)