ZNAJDŹ PRZEPIS

piątek, 2 sierpnia 2013

Fasolka Szparagowa z Cebulą i Porem - Dieta Dukana

  • 1-2 garści fasolki szparagowej żółtej
  • kawałek pora (część biała i jasnozielona)
  • mały kawałek cebuli
  • sól i pieprz
  • 1-1,5 łyżeczki oliwy
  • dodatkowo:
  • sałatka ze świeżym szpinakiem (klik)
  • jajka sadzone
  1. Fasolkę ugotować, odcedzić i osuszyć dokładnie.
  2. Por pokroić w półksiężyce, cebulę posiekać.
  3. Patelnię rozgrzać z oliwą, dodać pora z cebulą i smażyć aż zmiękną i zaczną się rumienić (na średnim gazie), dodać fasolkę i smażyć aż por, cebula i fasolka będą rumiane. Przełożyć na talerz.
  4. Na tej samej patelni usmażyć jajka sadzone, położyć obok fasolki, dodać surówkę i podawać.
*Fasolkę można podawać z mięsem samymi jajkami lub z pieczywem. Można użyć sosów, przypraw i dodatkowych warzyw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...