- 1-2 garści fasolki szparagowej żółtej
- kawałek pora (część biała i jasnozielona)
- mały kawałek cebuli
- sól i pieprz
- 1-1,5 łyżeczki oliwy
- dodatkowo:
- sałatka ze świeżym szpinakiem (klik)
- jajka sadzone
- Fasolkę ugotować, odcedzić i osuszyć dokładnie.
- Por pokroić w półksiężyce, cebulę posiekać.
- Patelnię rozgrzać z oliwą, dodać pora z cebulą i smażyć aż zmiękną i zaczną się rumienić (na średnim gazie), dodać fasolkę i smażyć aż por, cebula i fasolka będą rumiane. Przełożyć na talerz.
- Na tej samej patelni usmażyć jajka sadzone, położyć obok fasolki, dodać surówkę i podawać.
*Fasolkę można podawać z mięsem samymi jajkami lub z pieczywem. Można użyć sosów, przypraw i dodatkowych warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)