ZNAJDŹ PRZEPIS

niedziela, 10 listopada 2013

Zupa z Kaparami - Dieta Dukana

Lekko kremowa, lekko kwaskowata z wyraźnym smakiem kaparów.
  • 600ml wody
  • pół marchewki
  • ok. 6cm środkowej części pora (biało-zielonej)
  • przyprawa do zup (dodałam 1 łyżeczkę ziołowych ziarenek smaku)
  • 1,5-2 łyżeczki najmniejszych kaparów
  • 5-6 łyżek serka wiejskiego
  • 1-1,5 czubatej łyżeczki skrobi kukurydzianej rozmieszanej w niedużej ilości wody
  • 2 jajka
  1. Zagotować wodę. 
  2. Por pokroić w plastry, marchew w półksiężyce.
  3. Do gotującej wody wsypać przyprawę, dodać marchew z porem. Gotować do ulubionej miękkości. W połowie gotowania dodać kapary.
  4. Serek wiejski rozmieszać (zahartować) z częścią zupy, wlać i przed ponownym zagotowaniem dodać rozmieszaną skrobię. Zagotować cięgle mieszając.
  5. Do gotowej zupy dodać pokrojone jajka LUB na gotującą się zupę wbić surowe jajka, wyłączyć gaz, nakryć pokrywą i odczekać 10 minut.

2 komentarze:

  1. Witam Cię serdecznie! Czasem życie i dietę ratuje taki właśnie blog! Wczoraj robilam bułkę z patelni- miodzio! Dzisiaj przyszła pora na- pizze 3 z mięsem, więc rana wyruszyłam do reala, po serek piórko, ale u mnie go nie ma :/ Czy oprócz reala można go jeszcze gdzieś dostać? Pizza już zrobiona pochłonięta 1/4 na drugie śniadanie, pysznaaa. Tylko serka brak w zastępstwie zrobiłam z serkiem wiejskim też pysznie ale jednak co żółty serek to żółty :( Druga ćwiarteczka na kolacje będzie :p

    OdpowiedzUsuń
  2. marchewka? przepis pokazuje sie w fazie uderzeniowej wiec chyba nie trafione

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...