ZNAJDŹ PRZEPIS

czwartek, 16 kwietnia 2015

Chuda Wieprzowina Saute - Dieta Dukana

Mimo niezmiennej popularności kurczaków w dietach, czasami warto zjeść równie pyszne chude mięsko z wieprzowiny :) Konsystencja i smak nieporównywalne. Wieprzowina jest twardszym mięsem, ale przyjemnym w jedzeniu.
Polecam na obiad lub szybką kolację, podawać sadzonymi jajkami i z kwaskowatymi dodatkami w zależności od fazy  (ogórki kiszone lub kapusta, surówki).

  • kotlety z chudego schabu (na porcję użyłam 2 sztuk)
  • musztarda
  • sol, pieprz
  • 1 łyżeczka oleju (używam kokosowego) 
  • dodatkowo: jajka sadzone, ogórki kiszone (na P) lub surówka kwaskowa (na PW)
  1. Kotlety posmarować musztardą i obsypać świeżo mielonym pieprzem, odstawić do lodówki do przegryzienia.
  2. Olej mocno rozgrzać na patelni, dość duży gaz. Kotlety smażyć po kilka minut.
  3. Zdjąć z ognia i podawać.
*Opcjonalnie kotlety tuż przed smażeniem obsypać skrobią kukurydzianą (gdyby kotlety były mokre od musztardy - za duża ilość lub się nie wchłonęła- to nie dodawać skrobi, bo odpadnie na patelni).

2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam takiej wieprzowiny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wieprzowina ma całkiem inny smak niż kurczak. A Twój przepis świetny, dziękuje! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...