Polecam na obiad lub szybką kolację, podawać sadzonymi jajkami i z kwaskowatymi dodatkami w zależności od fazy (ogórki kiszone lub kapusta, surówki).
- kotlety z chudego schabu (na porcję użyłam 2 sztuk)
- musztarda
- sol, pieprz
- 1 łyżeczka oleju (używam kokosowego)
- dodatkowo: jajka sadzone, ogórki kiszone (na P) lub surówka kwaskowa (na PW)
- Kotlety posmarować musztardą i obsypać świeżo mielonym pieprzem, odstawić do lodówki do przegryzienia.
- Olej mocno rozgrzać na patelni, dość duży gaz. Kotlety smażyć po kilka minut.
- Zdjąć z ognia i podawać.
Nigdy nie jadłam takiej wieprzowiny :)
OdpowiedzUsuńWieprzowina ma całkiem inny smak niż kurczak. A Twój przepis świetny, dziękuje! :)
OdpowiedzUsuń