ZNAJDŹ PRZEPIS

środa, 18 lutego 2015

Zupa Gulaszowa Wołowa - Dieta Dukana

Uwielbiam wołowinę :) Polecam pyszną zupę z mocą smaków!
  • 500-600g wołowiny (pokrojonej w kostkę)
  • 6 szklanek wody
  • 2 duże liście laurowe
  • niepełna łyżeczka dużych kulek ziela angielskiego
  • 1 duża cebula
  • 1-2 łyżeczki oleju
  • 1 duża marchew
  • 2-3 duże pieczarki
  • 2-3 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 0,5 (mniej lub więcej) ostrej papryki w proszku (użyłam pieprzu kajeńskiego w ilości 1 łyżeczki = szatańsko pikantna :)
  • 1 łyżeczka soli morskiej (sól morska ma inną moc słoności)
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  1. Wołowinę włożyć do garnka, zalać wodą, dodać liście i ziele. Gotować ok. 30 minut na maleńkim gazie, zbierać szumowiny (szara piana).
  2. Cebulę posiekać drobno, mocno zesmażyć na oleju.
  3. Marchew i pieczarki pokroić w półplasterki.
  4. Warzywa z przyprawami dodać do gotującej się wołowiny (pozbawionej szumowin).
  5. Gotować całość na małym ogniu do miękkości (w zależności od użytych części mięsa trwa to 1-2 godzin).
  6. Na koniec dodać koncentrat i zagotować.
  7. Opcjonalnie dodać odrobinę masła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
Zapraszam również na czat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...