- 2 jajka
- 3 pałeczki surimi
- 1 parówka drobiowa (wygotowana z tłuszczu)
- przyprawy: sól, pieprz czarny, natka pietruszki
- ketchup jako dodatek (w fazie uderzeniowej - odrobina koncentratu) lub jogurt naturalny
- Parówkę i surimi pokroić w talarki.
- Rozgrzać patelnię przetartą olejem.
- Zrumienić parówkę i surimi, wbić jajka.
- Na średnim gazie smażyć do lekkiego ścięcia jajek, doprawić.
- Podawać samo lub z pieczywem.
bardzo fajne przepisy
OdpowiedzUsuńPrzypadkiem znalazłam Twój profil z przepisami na dietę Dunkana . Jestem pełna podziwu i pewna że dzieki tym przepisom wytrwam na diecie ( a już myślałam zrezygnować z powodu monotonii jaką sobie sama nażuciłam) . Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńFantastycznie :) tylko mała poprawka pisze się "Dukana" :)
OdpowiedzUsuńA tak ogólnie, mam nadzieję, że będzie wszytsko smakować :D
To tez dziś wypróbowałam:P
OdpowiedzUsuńPychota! Tylko mam pytanie co do ketchupu? Używasz takiego normalnego??
Ogólnie kupuję ketchup fit, ma 60%mniej wsystkiego, ale jest niejaki, tzn łagodny i bez przypraw.. dlatego zawsze musze do niego dosypac chilli bo uwielbiam ostre rzeczy :)
OdpowiedzUsuńA jeśli akurat go nie ma, to poprostu szukam jakiś dobry, ostry ketchup :) tylko jem go wtedy mniej :)
Albo sos pomidorowy w Lidlu kupuje taki w kartonie, on nie ma nic tylko pomidory w środku :)
No właśnie zastanawiałam się jakby ketchup zastąpić. Nie jestem jego wielbicielką ale czasem mi go brakuje:)
OdpowiedzUsuńA ja ketchup uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńTo tym bardziej wymyśliłabyś jakis dukanowski:P
OdpowiedzUsuńA po co, przecież można kupić :) Albo rozcieńczyć koncentrat z wodą i przyprawami, ale mnie to nie smakowało :)
OdpowiedzUsuńAle podobno ten kupny nie jest dobry:) Gdzie kupujesz ten 60%?
OdpowiedzUsuńPrzecież napisałam ci, że trzeba go doprawić :)
OdpowiedzUsuńw kauflandzie - Dawtona Fit :)
Może jest też gdzieś indziej, ale u mnie tylko tam.
Wiem, że pisałaś a mi chodziło o to, że można by spróbować mimo tego, że istnieje gotowy jakiś swój wymyślić:)
OdpowiedzUsuńAle co to jest zrobić ketchup.. tak jak pisałam, koncentrat z wodą, octem i przyprawami plus zagęstnik (skrobia)..
OdpowiedzUsuńRaz robiłam ketchup i mi nie smakował, wolę kupny :)