tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post878735268283074348..comments2024-03-01T13:40:47.908+01:00Comments on <br><center>z Kotem w kuchni</center><br>: Kilka ważnych uwag... - DukanAnna Lucewiczhttp://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-18582893425957721852011-06-17T20:08:52.641+02:002011-06-17T20:08:52.641+02:00W każdej jest o otrębach :) a w jednej nawet, że n...W każdej jest o otrębach :) a w jednej nawet, że nie mogą być zbyt drobne i nie mielić, bo tracą swoje właściwości!! Książek jest 5 więc ciężko ci powiedzieć w której konkretnie :)<br />Poza tym, tak jak zwykła mąka biała jest tak zmielona i pozbawiona wszystkiego, ze nie ma wartości żadnych.<br />Chcesz to miel, ale co ci to da?<br />Bez otrębów też się załatwisz, ale po co je wtedy jeść?Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-74198187390623948752011-06-17T14:26:10.718+02:002011-06-17T14:26:10.718+02:00Możecie mi powiedzieć gdzie jest napisane w książc...Możecie mi powiedzieć gdzie jest napisane w książce że nie mieli się otrębów?? albo coś o otrębach??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-51531519393310010302011-03-19T10:27:03.810+01:002011-03-19T10:27:03.810+01:00Jeszcze nie, ale mam 1 plan :)Jeszcze nie, ale mam 1 plan :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-25731247947537387452011-03-19T10:16:27.674+01:002011-03-19T10:16:27.674+01:00a próbowałaś robić coś z dodatkiem kisielu? (bez c...a próbowałaś robić coś z dodatkiem kisielu? (bez cukru oczywiście) w końcu to też skrobia praktycznie :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-26755085336002876732011-03-15T18:55:24.906+01:002011-03-15T18:55:24.906+01:00Białka powodują, że nie jesteś głodna, ale mimo te...Białka powodują, że nie jesteś głodna, ale mimo tego musisz jeść :)<br />Ogólnie z pieczarkami jest tak, że dukan mówi o grzybach, że na dni warzywne, ale jako, że pieczarka ma wodę i więcej białka niż węgli i tłuszczu (więc jest białkowa), chodzi głównie o to, że ma wodę i na białkach może w dużych ilościach powodować nabieranie wody, ale ja jem CZASAMI! max 2-3 pieczareczki w białkowe i to tylko do pizzy zazwyczaj i jest ok.<br />więc rób jak chcesz :D<br />I proszę przeczytaj książki :DAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-46287961614818046372011-03-15T18:14:13.813+01:002011-03-15T18:14:13.813+01:00czyli chyba pora abym coś zjadła :)
można jeść pie...czyli chyba pora abym coś zjadła :)<br />można jeść pieczarki prawda? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-43621902898829690482011-03-15T18:11:01.552+01:002011-03-15T18:11:01.552+01:00Po o wyrzucać? nie masz komu oddać?
Hmm.. ja raz n...Po o wyrzucać? nie masz komu oddać?<br />Hmm.. ja raz nie jadłam cały dzień, bo nie miałam czasu i na drugi dzień ważyłam ok 1kg więcej.<br />Więc lepiej jeść, bo niejedzenie powoduje gromadzenie tłuszczu na zapas.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-35952882692174685632011-03-15T18:06:52.775+01:002011-03-15T18:06:52.775+01:00czyli muszę ją wyrzucić ;p hm, a jeszcze jedno, je...czyli muszę ją wyrzucić ;p hm, a jeszcze jedno, jeśli nie jestem głodna i mało zjem w ciągu dnia, to chyba nie bede bardzo przybierać na wagę?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-20264872068003896222011-03-15T17:00:22.608+01:002011-03-15T17:00:22.608+01:00Mąki kukurydzianej się nie je :) Można użyć odrobi...Mąki kukurydzianej się nie je :) Można użyć odrobiny ok. 1 łyżeczki do zagęszczania sosu, ale ogólnie nie.<br />Na I wogóle zero skrobi, kakao ani mąki.. tylko otręby.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-54260690276251481362011-03-15T16:41:31.125+01:002011-03-15T16:41:31.125+01:00jeszcze mam jedno pytanie. na II fazie można jeść ...jeszcze mam jedno pytanie. na II fazie można jeść mąke kukurydzianą? na I nie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-31452009390580627572011-03-15T14:29:49.029+01:002011-03-15T14:29:49.029+01:00Przeczytaj książki!! bo czytając na necie możesz s...Przeczytaj książki!! bo czytając na necie możesz sobie tylko krzywdę zrobić, ludzie wypisują czasami totalne bzdury, bo też nie czytali a innym piszą i radzą.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-13390471706247607612011-03-15T14:26:22.830+01:002011-03-15T14:26:22.830+01:00nie, nie czytałam, ale czytałam trochę w necie o n...nie, nie czytałam, ale czytałam trochę w necie o nim, chciałam się po prostu poradzić kogoś kto stosuje już :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-2299739553378603112011-03-15T13:40:31.845+01:002011-03-15T13:40:31.845+01:00Serek homo możesz, byle nie miał cukru! wiec jeśli...Serek homo możesz, byle nie miał cukru! wiec jeśli masz na myśli słodki serek homo to nie.<br />Polecam zajrzeć do książek dukana :D Bo chyba nie czytałaś?<br />Tak, dużo białka, mało tłuszczu :) Zero cukru, tylko słodziki :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-80248699917465094512011-03-15T12:32:47.136+01:002011-03-15T12:32:47.136+01:00Dobrze wiedzieć z tą skrobią.. Bo wczoraj zaczęłam...Dobrze wiedzieć z tą skrobią.. Bo wczoraj zaczęłam od nowa dietę i wychodzi na to, że jeden dzień z głowy mam.. <br />Czyli muszę jeść dużo, i to co ma dużo białka i malo tłuszczu?<br />a i czy mogę używać serka homo 'danio'?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-5291905882525795012011-03-14T18:37:30.460+01:002011-03-14T18:37:30.460+01:00Po 1. Na dukanie się nie męczę, bo robię bardzdo f...Po 1. Na dukanie się nie męczę, bo robię bardzdo fajne jedzonko.<br />po 2. Nie liczy się kalori wogóle! tu chodzi o dużą ilość białka a nie kalorie, bo cos może mieć mało kalori a niewiele białka i jest gorszej jaości dietowej niz coś, co może mieć dużo kalarii i ogrom białka, które spali tłuszcz.<br />Kakao i skrobia są niedozwolone na pierwszej, możesz użyć dopiero od drugiej.<br />skrobi możesz tylko 1 łyżkę na dzień zjeść.<br />Na dukanie chodzi o to, że im więcej zjesz, tym więcej schudniesz.<br />Niejedzenie powoduje zastój i tycie, bo gromadzimy wszelkie zapasy tłuszczu w czasie głodówki.<br />Odp na wszystko??Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-88072895950676767392011-03-14T17:24:48.152+01:002011-03-14T17:24:48.152+01:00mam kilka pytań :)
jeśli powiedzmy co 2 dni zrobię...mam kilka pytań :)<br />jeśli powiedzmy co 2 dni zrobię kilka naleśnków [ żeby nie jeść słodyczy] i zrobię z budyniu który ma chyba 14g węglowodanów to coś się dzieje ?!<br />Czy w pierwszej fazie moge jej jeść? i czy kakao takie zwykłe jest bardzo zakazane na pierwszej? i czy masz jakieś ograniczenie kalorii na dukanie? Czy mozna jeść ile się chce?<br />Pytam kogoś, kto 'męczy' się dukanem :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-5288219137616160092011-03-01T16:45:29.973+01:002011-03-01T16:45:29.973+01:00znalazłam przepis, dziękuję ;)znalazłam przepis, dziękuję ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-39513569562635513512011-03-01T16:34:10.765+01:002011-03-01T16:34:10.765+01:00Nie, ser poszukaj w mojej wyszukiwarce :)
Jest to ...Nie, ser poszukaj w mojej wyszukiwarce :)<br />Jest to "żółty" ser z twarogu, dobry na patelni uprażyć na chrupko lub dodać do gorących potraw i mikrofali na kilka sekund to się ciągnie, lub do tostów :)<br />Jak zwykły ser, tylko bez tłuszczu :DAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-69586408943229614282011-03-01T16:30:42.122+01:002011-03-01T16:30:42.122+01:00co to jest starkowany ser żółty domowy? natknęłam ...co to jest starkowany ser żółty domowy? natknęłam się na to w przepisie na krakersy ;) bo chyba nie chodzi o starty kupny ser?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-79114234780731227512011-03-01T15:29:56.792+01:002011-03-01T15:29:56.792+01:00A moja patelnia była tania :D
tłuszczu nie używała...A moja patelnia była tania :D<br />tłuszczu nie używałam nigdy, więc teflonową mam od lat, ale uwielbiam patelnie do naleśników i smażę na niej wszystko, nie tylko naleśniki :DAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-67073618673138991512011-03-01T09:03:51.697+01:002011-03-01T09:03:51.697+01:00niby tak :) na szczęście rzadko to robiłam :)
tłus...niby tak :) na szczęście rzadko to robiłam :)<br />tłuszczu żadnego nie używam. mam dobrą patelnię . Warto zainwestować i zdrowo smażyć .rzabahttps://www.blogger.com/profile/05855791035091766262noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-67186241351583023882011-03-01T07:41:57.154+01:002011-03-01T07:41:57.154+01:00Piszę, to bo rozmawiam z mami na GG i mailami i do...Piszę, to bo rozmawiam z mami na GG i mailami i dowiaduję się strasznych rzeczy jakie czytanie od innych.<br />Nie wiem skąd oni wymyślają smażenie na parafinie?<br />Czyżby nie czytali książek? Przecież o parafinie można poczytać gdziekolwiek ze źródeł naukowych, byle nie na jakich forach? czy podobnych stronach.. To samo z mieleniem. Ktoś, kto czytał książki dukana lub nawet o właściwościach otrębów nie mielonych (i mące oczyszczonej) to będzie wiedział, żeby tego nie robić :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-65926831822436333062011-03-01T07:15:32.533+01:002011-03-01T07:15:32.533+01:00dzięki za rade z olejem :Pdzięki za rade z olejem :PKamahttps://www.blogger.com/profile/06565021932456355027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-26310534133661579392011-02-28T23:08:13.500+01:002011-02-28T23:08:13.500+01:00A po co mielić? Wychodzi na to samo jakbyś mielone...A po co mielić? Wychodzi na to samo jakbyś mielone miała. Ja nie mielę do niczego, zawsze używam całych.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-70732965365056630372011-02-28T22:59:45.910+01:002011-02-28T22:59:45.910+01:00Witam !
A jak mam w przepisie 4 łyżki otrąb całych...Witam !<br />A jak mam w przepisie 4 łyżki otrąb całych i 4 zmielonych to ta chyba mogę :)rzabahttps://www.blogger.com/profile/05855791035091766262noreply@blogger.com