tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post7693974483570372196..comments2024-03-01T13:40:47.908+01:00Comments on <br><center>z Kotem w kuchni</center><br>: Sernik - Dieta DukanaAnna Lucewiczhttp://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comBlogger116125tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-11391595986724915942016-11-09T09:44:15.298+01:002016-11-09T09:44:15.298+01:00Genialny! Przepyszny! Robilam go już kilka razy. B...Genialny! Przepyszny! Robilam go już kilka razy. Bawię się aromatami. Teraz jem kokosowy :-) MeliaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-74256642946406000332014-08-09T20:19:41.991+02:002014-08-09T20:19:41.991+02:00Właśnie upiekłam sernik i jestem pod wrazeniem sma...Właśnie upiekłam sernik i jestem pod wrazeniem smakowym, nie jestem łasuchem na słodycze ale czasem bardzo ssie więc po zjedzeniu 1 kawałka jestem mega zadowolona. Dziękuje za super blog bo juz wypróbowalam drugi przepis i się udał w 100% a dieta jak dotąd byla monotonna:) całuski Basia DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-77816279700000867102014-04-19T17:07:43.749+02:002014-04-19T17:07:43.749+02:00Basiu,
czekam na relację smakową :) Sernik na Duka...Basiu,<br />czekam na relację smakową :) Sernik na Dukanie to ulubiony deser (przypominam - sernik to nie ciasto :))Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-72342927298361823812014-04-18T10:26:36.904+02:002014-04-18T10:26:36.904+02:00W piekarniku :) na surowo smakuje identycznie jak ...W piekarniku :) na surowo smakuje identycznie jak masa niedukanowego serniczka :) fakt, zrobiłam z pól porcji, ale 30 gram budyniu, to tak licząc jak na dwa dni miałaby mi starczyć serniczek :)<br /><br />Basiaslonneeczkohttps://www.blogger.com/profile/10889637231498971674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-12594728587134425142013-08-24T22:22:14.773+02:002013-08-24T22:22:14.773+02:00Właśnie piekę , dodałam zmielonych jeżyn a na wier...Właśnie piekę , dodałam zmielonych jeżyn a na wierzch wrzuciłam całe jezyny i borówki . Zobaczymy co wyjdzie. Dodałam łyzke miodu , cynamon i troche cukru , mam nadzieje ze rodzina nie bedzie narzekac ze nie jest słodki. Zdecydowałam się zrobić coś niesłodkiego , ponieważ cenię sobie naturalne smaki i nie lubię słodyczy . Mam jednak nadzieję że będzie smakował wszystkim :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-72491672879626085212013-06-17T21:10:17.347+02:002013-06-17T21:10:17.347+02:00Sernik dzielisz na tyle dni na ile zawiera w sobie...Sernik dzielisz na tyle dni na ile zawiera w sobie łyżek skrobi :) Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-64169675740543046852013-06-15T16:25:45.172+02:002013-06-15T16:25:45.172+02:00Kocie! sernik obłędny, robiłam podobny już od dawn...Kocie! sernik obłędny, robiłam podobny już od dawna, ale pierwszy raz zrobiłam z polewą czekoladową! własnie sie nim zajadam...powiedz mi proszę, czy jest jakis limit dzienny takiego sernika?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08483614484138353240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-70551988251511569632013-03-17T08:56:37.911+01:002013-03-17T08:56:37.911+01:00Witam, wczoraj upiekłam sernik - w smaku fenomenal...Witam, wczoraj upiekłam sernik - w smaku fenomenalny!<br />Wszystko wg przepisu i jest mięciutki, nie rozwala się, mega serowy.<br />Jednak 2 rzeczy mnie zastanawiają. Na moim serniku zrobiła się taka 'skorupa' u góry, ciemniejsza i o wiele twardsza, że widelczykiem (szpicami a nie bokiem) muszę dziabać żeby ją odkroić (smak taki sam). A druga kwestia - wyciągasz z blaszki cały sernik? Upiekłam, wyjełam z pieca i zostawiłam (blacha czarna z papierem) i jak go kroiłam okazało się że na dole zebrała się woda (jakby odparowana czy coś). Musiałam go wyciągnąć całego gdzieś obok położyć. Myślę jak temu zaradzić na przyszłość.<br /><br />Pozdrawiam, Aneta.<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-7392947765517645502013-03-14T16:01:10.559+01:002013-03-14T16:01:10.559+01:00a mi niestety ładnie na początku wyrósł a potem po...a mi niestety ładnie na początku wyrósł a potem pod konec opadł co zrobiłam nie tak?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-22336423548364993682013-02-28T17:23:15.493+01:002013-02-28T17:23:15.493+01:00Najlepszy sernik dukanowy, robie go średnio raz na...Najlepszy sernik dukanowy, robie go średnio raz na tydzień, smakuje wyśmienicie, zawsze mi wychodzi i to mi się w nim najbardziej podoba heh :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-31422251621508491892013-02-13T22:17:53.353+01:002013-02-13T22:17:53.353+01:00Oj, coś pokręciłaś? sernik-fix jest mieszaniną skr...Oj, coś pokręciłaś? sernik-fix jest mieszaniną skrobi więc nie można "bez ograniczeń" limit jest taki sam.<br />Bez skrobi sernik jest na stronie głównej - sernik mango :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-45246357393435168612013-02-13T20:07:14.001+01:002013-02-13T20:07:14.001+01:00Aniu?Popraw,jeśli źle zrozumiałam-mogę dodać serek...Aniu?Popraw,jeśli źle zrozumiałam-mogę dodać serek-fix zamiast budyniu i będzie ok?I będę mogła wcinać bez ograniczeń?Bo tak coś chyba wynika z wcześniejszych postów,ale jakoś nie mogę uwierzyć szczęściu;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-50298965515395457812013-01-26T11:26:05.187+01:002013-01-26T11:26:05.187+01:00Tak myślałam, że będzie twarde.
Pudding z lidla ni...Tak myślałam, że będzie twarde.<br />Pudding z lidla nie, bo to kukurydziana, tutaj potrzeba czegoś kremowego czyli budyń na ziemniaczanej lub sama ziemniaczana.<br />Pudding możesz użyć do innych wypieków :) babeczki czy ciasto.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-57770113704915304002013-01-25T00:39:06.172+01:002013-01-25T00:39:06.172+01:00Cześć!
Apropos dodania tego mleka w proszku-to ch...Cześć! <br />Apropos dodania tego mleka w proszku-to chyba niezbyt dobry pomysł,sernik sie troche spiekł i wyszedł twardy,jednak z twojego przepisu lepszy mi wyszedł:)<br />Anno ,,mam jeszcze jedno pytanie,czy można użyć w tym przepisie pudding z Lidla(musze je w końcu do czegos zużyć),wole juz się trzymać dokładnie przepisu<br />KateAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-42900351217469542992013-01-23T10:12:52.179+01:002013-01-23T10:12:52.179+01:00Jak serniczek? :)
cieszy mnie, że blog się podoba ...Jak serniczek? :)<br />cieszy mnie, że blog się podoba i pomaga :D<br />powodzenia w dietowaniu :D<br />pozdrawiamAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-33254099029250229472013-01-22T12:27:46.278+01:002013-01-22T12:27:46.278+01:00Zabieam sie za robienie sernika.Zobaczymy co wyjdz...Zabieam sie za robienie sernika.Zobaczymy co wyjdzie z tego :)Jestem własnie na Dukanie od miesiaca i szukam fajnych przepisow i trafiłam na twoj blog.Super przepisy i zawsze wychodza.Robiłam juz z twojego bloga kurczaka w carry POLECAM!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-39597408213646421832013-01-03T15:53:07.933+01:002013-01-03T15:53:07.933+01:00Aha,dziękuję za odpowiedź i spróbuję trochę dodać ...Aha,dziękuję za odpowiedź i spróbuję trochę dodać mleka:)PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-34248445699870790222013-01-03T10:02:38.940+01:002013-01-03T10:02:38.940+01:00Bo każdy sernik z sera a nie z mąką wilgotny jest ...Bo każdy sernik z sera a nie z mąką wilgotny jest :) Kupne serniki to po prostu mąka a nie ser :(<br />A my robimy z samego sera + odrobina skrobi, żeby to ładnie utrzymać i nadać troche elastyczności.<br />Chyba nie robiłam z mlekiem w proszku sernika? Pewnie dlatego, że mleko łatwo się przypala a sernik długo się piecze, choć nieduża ilość nie powinna powodować przypalenia?<br />Mleko mogłoby trochę ściąć masę.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-8557377682957763432013-01-03T00:31:18.062+01:002013-01-03T00:31:18.062+01:00Witaj Anno,mam pytanie,bo nie chcę sama tak eksper...Witaj Anno,mam pytanie,bo nie chcę sama tak eksperymentować(bo szkoda sernika wywalać do kosza jakby co;), więc moje pytanie-gdybym dodała mleka w proszku do niego mlekovity to myślisz że co to by wyszło?<br />Dodam że sernik mi smakuje,ale czasem mam wrażenie że jest za wilgotny(mleka nie dodaję)<br />Pozdrawiam:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-38886947619976375012012-12-18T19:27:02.864+01:002012-12-18T19:27:02.864+01:00Na dukanie cukier nie.
Ale bez diety możesz dodać ...Na dukanie cukier nie.<br />Ale bez diety możesz dodać :) jedynie nie wiem ile, bo każdy lubi inny smak.. proponowałabym dodać do masy bez jajek jeszcze cukru i posmakować, wtedy najlepiej okreslisz czy jeszcze posłodzic czy wystarczy :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-83896138533516484682012-12-17T14:00:11.996+01:002012-12-17T14:00:11.996+01:00Mam pytanie.. czy mogę dać cukier zamiast słodzika...Mam pytanie.. czy mogę dać cukier zamiast słodzika i ile ?Katheleennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-27962600211865073272012-11-23T13:15:06.860+01:002012-11-23T13:15:06.860+01:00Takie musi być :)fajnie, że smakuje :)Takie musi być :)fajnie, że smakuje :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-60492446699899280042012-11-21T19:25:54.970+01:002012-11-21T19:25:54.970+01:00ło matko! jakie toto dobre:)ło matko! jakie toto dobre:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-72482781436889439792012-09-19T13:33:40.581+02:002012-09-19T13:33:40.581+02:00na 3 dni :)
1 łyżka budyniu czubata to średnio 20g...na 3 dni :)<br />1 łyżka budyniu czubata to średnio 20g.<br />1 opakowanie budyniu 40g to 2 łyżki :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-20482510178570045132012-09-19T00:13:37.502+02:002012-09-19T00:13:37.502+02:00hej! jaka jest dopuszczalna ilość zjedzenia takieg...hej! jaka jest dopuszczalna ilość zjedzenia takiego sernika dziennie? jeśli przysługuje nam na 2 fazie jedna łyżka skrobii lub budyniu, którego można tu użyć.<br />z góry dzieki za odpowiedz;)Anonymousnoreply@blogger.com