tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post7583014030530098392..comments2024-03-01T13:40:47.908+01:00Comments on <br><center>z Kotem w kuchni</center><br>: Bułki - DukanAnna Lucewiczhttp://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comBlogger45125tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-23044560179953805372016-02-29T20:33:41.097+01:002016-02-29T20:33:41.097+01:00Buleczkisa cudne i mniamusne. Wypieczone, zarumien...Buleczkisa cudne i mniamusne. Wypieczone, zarumienione pieknie wyrosniet. Bez dokladnego odmierzania, mieszania czy wyciskania. Robilam z soda, aromatow nie mialam. SA PYSZNIUTKIE, POLECAM, SWIETNY PRZEPISjobohttps://www.blogger.com/profile/18070730626127183430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-85555666479652482892016-02-29T20:33:40.367+01:002016-02-29T20:33:40.367+01:00Buleczkisa cudne i mniamusne. Wypieczone, zarumien...Buleczkisa cudne i mniamusne. Wypieczone, zarumienione pieknie wyrosniet. Bez dokladnego odmierzania, mieszania czy wyciskania. Robilam z soda, aromatow nie mialam. SA PYSZNIUTKIE, POLECAM, SWIETNY PRZEPISjobohttps://www.blogger.com/profile/18070730626127183430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-9524005079161285012016-02-29T20:30:33.450+01:002016-02-29T20:30:33.450+01:00Buleczki wyszly cudne, bez dokladnego odmierzania,...Buleczki wyszly cudne, bez dokladnego odmierzania, mieszania, tylko w foremkach do mufinek. Wypieczone, zarumienione, pieczone termoobiegiem i pyszniutkie zaraz. Swietny przepis, polecamjobohttps://www.blogger.com/profile/18070730626127183430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-1769417051424792902015-07-25T11:31:15.564+02:002015-07-25T11:31:15.564+02:00Hej Kochana :)
Chciałabym się dowiedzieć jakiej fi...Hej Kochana :)<br />Chciałabym się dowiedzieć jakiej firmy otrębów owsianych używasz? Bo ja z firmy KUPIEC 26%błonnika bo inne to mają kaloryczność taką samą i tak mało błonnika jak płatki owsiane dziwne nie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-82289527156167636042014-09-09T20:07:00.930+02:002014-09-09T20:07:00.930+02:00Ogólnie na termoobiegu nie zalecam piec, ponieważ ...Ogólnie na termoobiegu nie zalecam piec, ponieważ te masy muszą "wyschnąć" w czasie pieczenia a termoobieg jest bardzo agresywny i zwykle powstaje skorupka z surową zawartością.<br />Jesli dałaś proszek i wyszły to dodawaj zawsze proszku (soda jest mocniejsza, ponieważ proszek zawiera jej tylko część, to dodaje się jej o połowę mniej niż proszku). Może sody było za dużo w porównaniu z proszkiem?Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-82229727560981539342014-08-18T21:16:19.134+02:002014-08-18T21:16:19.134+02:00ostatnio robiła,m te bułeczki wyszły trochę male a...ostatnio robiła,m te bułeczki wyszły trochę male ale było więcej,a dziś znowu je zrobiłam ale się rozlały i zrumieniły już po 25 min.ostatnio dałam odrobinę proszku a dziś sodę i klapa.co jest nie tak?piekę na termoobiegu.M<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-10821554197870516382014-07-27T21:05:29.621+02:002014-07-27T21:05:29.621+02:00Dzięki serdeczne:) niedługo zaczynam,czytam M.Dzięki serdeczne:) niedługo zaczynam,czytam M.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-86837889421525700862014-07-27T16:33:29.121+02:002014-07-27T16:33:29.121+02:00Aktualnie nie ma już twarogów zielona łąka, są ter...Aktualnie nie ma już twarogów zielona łąka, są teraz Delikate (?) z biedronki. Może być każdy chudy, który jest zbity a nie papkowaty (np. z kauflandu twaróg jest nawodniony mocno, po naciśnięciu rozchodzi się miękko, a biedronkowy jest zbity i po naciśnięciu nie zmienia kształtu i tylko lekko da się ugiąć).Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-49271288266556507622014-07-27T12:25:43.778+02:002014-07-27T12:25:43.778+02:00witam,czy twaróg musi być zielona łąka czy inny ch...witam,czy twaróg musi być zielona łąka czy inny chudy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-2514638357459965982013-06-09T11:12:01.363+02:002013-06-09T11:12:01.363+02:00Zrobiłam bułeczki, ale niestety mi również się roz...Zrobiłam bułeczki, ale niestety mi również się rozlały. wydawało mi się, że twaróg dobrze odcisnęłam, bo po zmiksowaniu go z otrębami i mlekiem masa nie była gładka tylko granulowana....<br /><br />Zrobiłam za to eksperyment: mam foremki do tarty z wyjmowanym dnem (kupione w Tchibo), położyłam obręcze (bez dna) na papierze i wlałam 3 porcje do foremek, a 3 porcje luzem jako bułeczki. Bułeczki luzem wyszły płaskie, bułeczki w foremkach trochę wyższe. Wydaje mi się, że z powodzeniem można masę rozlać na 4 bułki i zjeść po 2 każdego dnia (3 to stanowczo za dużo jak dla mnie), a dzięki temu bułeczki będą większe.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-66029636617523390492013-06-05T19:53:52.669+02:002013-06-05T19:53:52.669+02:00to opisz wszystko dokładnie :)to opisz wszystko dokładnie :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-54561080786630091492013-06-01T22:23:11.749+02:002013-06-01T22:23:11.749+02:00niestety mi też się rozpłynęły!!! :-)niestety mi też się rozpłynęły!!! :-)patunia3050https://www.blogger.com/profile/17382090192252278274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-35609906003758018432013-02-22T13:23:39.910+01:002013-02-22T13:23:39.910+01:00mieszane :) bo owsianych możesz tylko 2 w ciągu dn...mieszane :) bo owsianych możesz tylko 2 w ciągu dnia, więc więcej owsianych zmnejsza ci ilośc jedzenia w ciągu dnia.;Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-33403286164421213552013-02-18T20:59:18.670+01:002013-02-18T20:59:18.670+01:00Jeżeli chodzi o otręby to klasycznie 4o+2p czy sam...Jeżeli chodzi o otręby to klasycznie 4o+2p czy same owsiane?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-21692682272998307632013-02-09T10:50:19.282+01:002013-02-09T10:50:19.282+01:00Raczej tak :) zastanawiam się tylko, która byłaby ...Raczej tak :) zastanawiam się tylko, która byłaby lepsza, kukurydziana czy ziemniaczana?<br />I nie dawaj 3 łyżek a mniej.. góra 2 :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-50287272823644893862013-02-09T04:32:58.059+01:002013-02-09T04:32:58.059+01:00Czy mleko w proszku można zastąpić skrobią?Czy mleko w proszku można zastąpić skrobią?Beatahttps://www.blogger.com/profile/17503448955448196917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-25331703856473986982012-11-23T13:17:31.728+01:002012-11-23T13:17:31.728+01:00Za dużo sody? może twaróg mokry? tmperatura? nie w...Za dużo sody? może twaróg mokry? tmperatura? nie wiem, mnie tak sie nie robiło nigdy, ale stawiam na sodę.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-59622052534005677842012-11-20T12:11:39.615+01:002012-11-20T12:11:39.615+01:00kurcze mi tez sie rozlazły w jeden wielki placek :...kurcze mi tez sie rozlazły w jeden wielki placek :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-32880954702030255942012-09-18T20:21:14.379+02:002012-09-18T20:21:14.379+02:00Katka,
prosze bardzo :) ale taka mała tycia uwaga,...Katka,<br />prosze bardzo :) ale taka mała tycia uwaga, to, że otreby powinno zjeśc sie w jednej dawce :) wiem, że wygodnie jest podzielić czasem, ale jednak zadziałać powinny te 3 łyżki razem :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-74614341750247908252012-09-16T16:44:04.884+02:002012-09-16T16:44:04.884+02:00Wyszły idealne, na razie chyba najlepsze pieczywko...Wyszły idealne, na razie chyba najlepsze pieczywko, jakie stąd jadłam. 8 średniej wielkości wyszło i te 4, które przed chwilą zjadłam, totalnie mnie nasyciły! Myślę, że nawet warto zjeść na śniadanie 2, a 2 zabrać sobie na później na uczelnię czy gdzieś, bo naprawdę można się najeść :) No i moje nieco bardziej przyrumienione niż na Twoim zdjęciu są, Aniu, i wyszły meeeeega chrupiące! :D A przynajmniej "skórka" :) Pychota, zjadłam z serkiem piórko, dzięki za przepis :Katkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-65902556459675796692012-09-03T18:24:46.464+02:002012-09-03T18:24:46.464+02:00patelni?
Pewnie za dużo :) wiadomo jedne łyżeczki ...patelni?<br />Pewnie za dużo :) wiadomo jedne łyżeczki są płaskie inne głębokie :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-47389497770161222082012-09-01T18:40:02.010+02:002012-09-01T18:40:02.010+02:00Cześć, u mnie właśnie się pieczą, ładnie pachną, u...Cześć, u mnie właśnie się pieczą, ładnie pachną, urosły i nabrały kolorów :D Oczywiście rozpłynęły się na patelni (tak, może za dużo sody).<br /><br />Dzięki! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-14824223760200188692012-07-12T15:28:41.858+02:002012-07-12T15:28:41.858+02:00Najpierw mikserem mieszam a potem już łyżką, tak a...Najpierw mikserem mieszam a potem już łyżką, tak aż białka znikną w masie.<br />Może sody było za dużo? bo to ma byc dosłownie płaska łyżeczka a jak są głębokie to wtedy jest z górką tyle że na dnie.<br />Odciskanie twarogu najlepiej ręcznikiem kuchennym jakimś bawełnianym, chłonnym.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-54173876127824017462012-07-11T15:38:41.247+02:002012-07-11T15:38:41.247+02:00Właśnie upiekłam... Niestety rozpłynęły się i nie ...Właśnie upiekłam... Niestety rozpłynęły się i nie wyglądają jak bułeczki :( W smaku dobre. Nie wiem co zrobiłam źle. Odcisnęłam twaróg bardzo mocno (w zasadzie nie mam już pomysłu czego użyć do tego odciskania :) )Dałam pół łyżeczki sody i białka ubiłam na baaardzo sztywno... Może za szybko wymieszałam? Te suche składniki i twaróg to mikserem mieszasz? <br /><br />Pozdrawiam,<br />Kamila.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-66710951637697400292012-06-06T09:25:10.552+02:002012-06-06T09:25:10.552+02:00Dziurami? W sensie, że struktura?
Bułki z patelnie...Dziurami? W sensie, że struktura?<br />Bułki z patelnie to chyba nic nie przebije hehe :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.com