tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post743449195128805617..comments2024-03-01T13:40:47.908+01:00Comments on <br><center>z Kotem w kuchni</center><br>: Sos Serowy (2 wersje)- DukanAnna Lucewiczhttp://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-47889969436540185272015-05-03T16:06:22.419+02:002015-05-03T16:06:22.419+02:00Robiłam sos nr 1 i totalna klapa :( Dałam serek wi...Robiłam sos nr 1 i totalna klapa :( Dałam serek wiejski ze szczypiorkiem Piątnicy. Fakt, że dałam mały gaz ale im dłużej gotowałam tym wydawało mi się, ze masa robi się coraz gęstsza. A jak jeszcze dodałam rozrobioną łyżeczkę skrobi to wyszła totalna klucha. Co mogłam zrobić nie tak? Tak czy siak, nałożyłam jakoś ten sos na pizze i właśnie zjadłam pierwszy kawałek. Bardzo dobre :)) Muszę się przejść do Lidla po ser żółty light :)sylwiahttps://www.blogger.com/profile/17983667496967050366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-37389316439437152572015-05-03T16:06:07.629+02:002015-05-03T16:06:07.629+02:00Robiłam sos nr 1 i totalna klapa :( Dałam serek wi...Robiłam sos nr 1 i totalna klapa :( Dałam serek wiejski ze szczypiorkiem Piątnicy. Fakt, że dałam mały gaz ale im dłużej gotowałam tym wydawało mi się, ze masa robi się coraz gęstsza. A jak jeszcze dodałam rozrobioną łyżeczkę skrobi to wyszła totalna klucha. Co mogłam zrobić nie tak? Tak czy siak, nałożyłam jakoś ten sos na pizze i właśnie zjadłam pierwszy kawałek. Bardzo dobre :)) Muszę się przejść do Lidla po ser żółty light :)sylwiahttps://www.blogger.com/profile/17983667496967050366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-86809296686898307832011-11-15T12:53:38.611+01:002011-11-15T12:53:38.611+01:00Nie wiem bo z piątnicy nie robiłam, ale serek robi...Nie wiem bo z piątnicy nie robiłam, ale serek robi się z mleka :) więc po rozpuszczeniu takie mleko-serkowe się robi :)<br />Z kauflandu jest naprawde dobry, ale też nie rozpuszczał się do końca :)<br />Zobacz z biedrony, ino tani jest :)<br />Aha, ja miałam ten z kubełka 500g z biedrony i kauflandu więc nie wiem jaka różnica jeśli być miała w tych małych pojemniczkach.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-82835003959174035332011-11-15T11:30:26.366+01:002011-11-15T11:30:26.366+01:00No to bedę próbowała jeszcze raz, tym razem spróbu...No to bedę próbowała jeszcze raz, tym razem spróbuję serka wiejskiego z Biedronki.<br />Ten z Piątnicy, musi być masakrycznie napakowany wodą. Ale ciekawe, ze na pierwszy rzut oka wcale tego nie widać. Po otwarciu opakowania są same ziarna serka, wogóle bez płynu-śmietanki. Po chwili podgrzewania z 4 łyżek serka zostaje może 1 łyżka, a reszta to woda.<br />Wypróbuję Biedronkowy i dam znać jak wyszłoasia40https://www.blogger.com/profile/11642906693248588360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-27727536137009578802011-11-15T08:40:46.431+01:002011-11-15T08:40:46.431+01:00Moj błąd, napisałam mniejszy zamiast średni gaz :)...Moj błąd, napisałam mniejszy zamiast średni gaz :) bo on musi mieć temp, żeby zaczął się topić, ale to i tak zależy od serków, bo jeden mi się topił odrazu chyba z biedronki a z kauflandu dłuuugo, bo było dużo ziarenek a własnie mało wody i ten mi się podoba najbardziej, bo nie jest oszukany, że napchają wody a serka nie widać.<br />Dobrze, że sodę dałaś, soda rozpuszcza twaróg :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-16717320043426137612011-11-14T22:30:03.661+01:002011-11-14T22:30:03.661+01:00A mnie się niestety nie udał. Usiłowałam zrobić we...A mnie się niestety nie udał. Usiłowałam zrobić wersję nr 2.Użyłam serka wiejskiego 3% tłuszczu z Piątnicy. Stał sobie w rondelku na malutkim gazie i za żadne skarby nie chciał się rozpuścić. Na początku zaczął puszczać wodę, ziarna serka robiły się coraz mniejsze, ale rozpuścić się nie chciały. Cała operacja trwała jakieś 20min i nic. Mieszałam i mieszałam. Ziarna serka zaczęły się już ciągnąć, ale nie łączyły się ze sobą. Stwierdziłam, że nic już z tego nie będzie i żeby cokolwiek uratować dałam szczyptę sody. Wszystko się błyskawicznie rozpuściło, doprawiłam cebulową kostką smaku Knorra i wszamałam z pieczonym kurczakiem. Było całkiem dobre.asia40https://www.blogger.com/profile/09475505953545340563noreply@blogger.com