tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post5835297806647635695..comments2024-03-01T13:40:47.908+01:00Comments on <br><center>z Kotem w kuchni</center><br>: Truskawkowo-landrynkowe muffiny - DukanAnna Lucewiczhttp://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-85962645450456941092013-02-05T11:32:16.804+01:002013-02-05T11:32:16.804+01:00Może i za mało go dałam, ale bałam się przedobrzyć...Może i za mało go dałam, ale bałam się przedobrzyć, ważne że były zjadliwe :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-47478000230744021912013-02-03T08:40:05.494+01:002013-02-03T08:40:05.494+01:00Może aromat się nie zmieszał, albo nie pasuje do ż...Może aromat się nie zmieszał, albo nie pasuje do żółtek? nie wiem, ale ja piekłam raz coś innego (nie dukanowego) i miałam 2 porcje ciasta fioletowe a jedna była różowa w środku a druga zielonkawa (ciasto robiłam osobno) i tak myślę, że do obu dałam różne proporcje barwnika.. może to o to chodzi? że w jednym za mało a w drugim może też jakoś inaczej? bo żółtko to też kolor :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-68591840521027715972013-02-02T12:43:48.624+01:002013-02-02T12:43:48.624+01:00Właśnie upiekłam i od razu zjadłam, To prawda, w s...Właśnie upiekłam i od razu zjadłam, To prawda, w smaku pychota. Niestety podkusiło mnie dać aromat czarnej porzeczki i fioletowy barwnik, na zewnątrz wyglądają pięknie, ale w środku są jakby zielonkawe. Myślałam, że będą piękne w środku jak i na zewnątrz, ale niestety :(. Muszę złożyć kolejne zamówienie w wypiekarni, bo innych barwników nie mam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-20749232594694042032011-06-14T20:38:27.385+02:002011-06-14T20:38:27.385+02:00Oszałamiający smak :)Oszałamiający smak :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-18589694963944651992011-06-14T20:34:39.167+02:002011-06-14T20:34:39.167+02:00REWELACJA najlepsze mufinki jakie robiłam na dukan...REWELACJA najlepsze mufinki jakie robiłam na dukanie:) Kocham Cię :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-64483344985456589762011-04-29T12:41:39.785+02:002011-04-29T12:41:39.785+02:00Polecam ten zestaw smakowy :) jest genialny :)Polecam ten zestaw smakowy :) jest genialny :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-23049644953386503092011-04-29T12:03:27.600+02:002011-04-29T12:03:27.600+02:00może się skusze i zrobię na długi weekend majowy ,...może się skusze i zrobię na długi weekend majowy , własnei sobie kupiłam foremki silikonowe kwiatuszki będa ładnie wyglądać.syla2006https://www.blogger.com/profile/00347870573097940526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-76657030548443421942011-04-23T01:26:34.150+02:002011-04-23T01:26:34.150+02:00Dobry pomysł, dzięki! :)Dobry pomysł, dzięki! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-51075287284201571522011-04-22T23:16:14.139+02:002011-04-22T23:16:14.139+02:00Fakt, rosną szalone :D
Ja truskawkowych też nie lu...Fakt, rosną szalone :D<br />Ja truskawkowych też nie lubiłam nigdy przenigdy, ale na dukanie wszystko mi się zmienia i teraz uwielbiam truskawkowe smaki zwłaszcza z powalającą landryną :D<br />Może za duża temp, bo one nie mogą być puste, moje wyszły właśnie średnio ciężkie :D<br />Co do polewy polecam dać sam słodzik w proszku z mlekiem w płynie lub wodą i np sok z cytryny lub aromat :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-77693132809548394742011-04-22T18:05:44.551+02:002011-04-22T18:05:44.551+02:00Upiekłam! Wystarczyło im 22 minuty. Ale następnym ...Upiekłam! Wystarczyło im 22 minuty. Ale następnym razem nie ubiję tak mocno białek, albo nie wszystkie, bo wyszły mi lekkie, ale pustawe w środku. A ja lubię gęste ciasto :p Bardzo smaczne wyszły :) A otręby przyjemnie chrupią :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-15558866224899082812011-04-22T17:42:05.064+02:002011-04-22T17:42:05.064+02:00Właśnie siedzą w piecu i po 3 minutach tak urosły ...Właśnie siedzą w piecu i po 3 minutach tak urosły że się boję czy nie uciekną :p<br />Dałam aromat czarnej porzeczki, bo nie lubię truskawkowych smaków ;) I budyń waniliowy, bo tylko taki miałam. I zapakowałam je do silikonowych papilotek (12), ale masy było tyle, że jeszcze było dość na 6 dużych forem do muffinów. Dam znać jak wyszły. PS: masz może jakiś pomysł na polewę bez mleka w proszku? Bo ten jej mleczny smak mi nie odpowiada i tylko w wersji z kakaem daję radę zjeść..Anonymousnoreply@blogger.com