tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post4518517261914489137..comments2024-03-01T13:40:47.908+01:00Comments on <br><center>z Kotem w kuchni</center><br>: Zapiekanka Sojowa z Kurczakiem - DukanAnna Lucewiczhttp://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-52457778034467275352013-06-06T17:49:40.544+02:002013-06-06T17:49:40.544+02:00Właśnie jem - ja podobnie jak któraś z dziewczyn w...Właśnie jem - ja podobnie jak któraś z dziewczyn wyżej też włożyłam od razu całość. Opierałam się przed sosem z mleka ale w końcu zrobiłam. No całość mimo paćkowatego spodu jest fenomenalna :) Mniammm.... ilość tego ogromna, będzie na jutro do pracy ;)Elyonaisehttps://www.blogger.com/profile/04499856191326474566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-1185567473764013052013-04-12T14:54:06.850+02:002013-04-12T14:54:06.850+02:00Boshe jakie dobre :OOOOOOOO Zrobiłam z mięsem miel...Boshe jakie dobre :OOOOOOOO Zrobiłam z mięsem mielonym z indyka (kupiłam w biedronce) i warzywami mrożonymi :D do tego sos... mmmmmmmm..... Zjadłam 1/4 i już nie mogę więcej :)))) Ang3la1Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17103940794598443402noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-8597886069139658952013-01-28T20:21:13.443+01:002013-01-28T20:21:13.443+01:00O rany Anula jakie to dobre... Wielkie dzieki. Jes...O rany Anula jakie to dobre... Wielkie dzieki. Jesteś BoskaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-65051781791731339152012-12-05T11:26:45.637+01:002012-12-05T11:26:45.637+01:00Marta,
tak czasem bywa, że zapominamy o szczegółac...Marta,<br />tak czasem bywa, że zapominamy o szczegółach :) najczęściej jest to ubicie białek czy dodanie słodzika :D<br />Ale jak widać wychodzi, tyle, że inaczej :)<br />pozdrawiamAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-70759230037481967092012-12-03T16:31:48.902+01:002012-12-03T16:31:48.902+01:00ha ha ha zanim to zrobiłam przepis oglądałam z 10 ...ha ha ha zanim to zrobiłam przepis oglądałam z 10 razy i w trakcie robienia też... a dodałam nie gotowane mleko i jeszcze jak dodawałam to się dziwiłam że rzadkie... Mimo wszystko wyszło smaczne tyle że miękkie. Fajny przepis- jak jem takie rzeczy to nie czuję zupełnie że mnie jakaś dieta ogranicza. Gratuluję pomysłów Aniu.<br /> MartaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03540550263221136073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-23537784377605175282012-08-27T13:58:55.906+02:002012-08-27T13:58:55.906+02:00Potwierdzam poprzedni wpis , podkład jest super wł...Potwierdzam poprzedni wpis , podkład jest super właśnie zjadłam. Basia.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-59400718771456302612012-08-06T14:32:00.295+02:002012-08-06T14:32:00.295+02:00Ano pewnie się nadaje :) szpinak za mna chodzi od ...Ano pewnie się nadaje :) szpinak za mna chodzi od miesiąca, ale jakoś ciągle zapominam o nim w sklepie.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-74086857733303806162012-08-01T12:34:25.481+02:002012-08-01T12:34:25.481+02:00Wiesz Aniu, to ciasto sojowe nadaje się praktyczni...Wiesz Aniu, to ciasto sojowe nadaje się praktycznie do każdego farszu.. robiłam już i Twój oryginalny przepis, ale także z wkładką szpinakowo- łososiową z serem, oraz z dodatkami pizzowymi typu odtłuszczony ser, duszone pieczarki z cebulką, papryka, pomidor, wędlina.. jeszcze na pewno coś wymyślę, ale generalnie ten podkład JEST REWELACYJNY.. pozdrawiam, AsiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-47901267537141767532012-07-04T23:34:41.213+02:002012-07-04T23:34:41.213+02:00I o to chodzi :)by było pysznie na diecie :)I o to chodzi :)by było pysznie na diecie :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-38290465509570741502012-07-03T17:34:16.245+02:002012-07-03T17:34:16.245+02:00Zrobiłam dziś.. po prostu się rozpłynęłam już po p...Zrobiłam dziś.. po prostu się rozpłynęłam już po pierwszym kęsie..:) z radością czekam na jutrzejszy obiad, bo dokończę, co dziś zaczęłam.. dziękuję- jesteś Wielka:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-61460459581845257922012-06-25T20:10:47.802+02:002012-06-25T20:10:47.802+02:00Oj tam pare lat :) ja jakoś szybciej się uwinęłam ...Oj tam pare lat :) ja jakoś szybciej się uwinęłam hehe :)<br />Ja swoją zapiekankę to na 2 dni dzieliłam i to jeszcze z Krzysiem jadłam :DAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-20270084728281854462012-06-25T08:42:39.882+02:002012-06-25T08:42:39.882+02:00Pychotka! I jaka sycąca... Zrobiłam sobie dziś na ...Pychotka! I jaka sycąca... Zrobiłam sobie dziś na śniadanko taką zapiekankę, ale z tuńczykiem i warzywami, wyszła pyszna. Wepchnęłam w siebie połowę, ale tak się objadłam, że to chyba był błąd :) Dawka białka jest to ogromna, a zapiekanka szybka i to jest to czego dziś potrzebowałam. Zdecydowanie będę ją robiła częściej. <br />A tak z innej beczki, to jest tu tyle przepisów, że często mam problem ze zdecydowaniem się co zrobić danego dnia i chyba parę lat minie nim wyczerpię Twoje pomysły, o ile to w ogóle jest możliwe. Dziękuję Ci za to :)chanealnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-3493845408498102312012-06-08T10:41:46.647+02:002012-06-08T10:41:46.647+02:00Super. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :*
Pozdraw...Super. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :*<br /><br />Pozdrawiam,<br />Kamila.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-49359017836791884242012-06-07T10:53:59.528+02:002012-06-07T10:53:59.528+02:00Ciasto możesz również zapiec w formie tej co masz ...Ciasto możesz również zapiec w formie tej co masz :)<br />Tylko posmaruj ją, żeby nie przywarło.<br />Może być też zwykłą forma :) tylko jeśli nie jest to silikon to albo smarowanie, albo papier do pieczenia.<br />Możesz wrzucić suchę kotlety lub kostkę sojową albo granulat (im drobniejsze tym lepiej) do worka foliowego (niedużo) i wałkować jak ciasto - wszystko sie ładnie skruszy :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-26848820702178061352012-06-06T15:28:10.064+02:002012-06-06T15:28:10.064+02:00Hmm... zobaczyłam "zapiekanka" i pomyśla...Hmm... zobaczyłam "zapiekanka" i pomyślałam, że wrzucę wszystko do żaroodpornego naczynia i już... a tu trzeba ciasto zapiec...no i chyba nici z planów... Nie mam form do tarty ani form sylikonowych... Hmm... W zwykłej formie do ciasta lub keksówce da radę? Możesz coś poradzić? ;-) No i trochę się obawiam tego mielenia... Nie mam maszynki i coś czuję, że będę miała przy tym dużo zabawy ;-)<br /><br />Pozdrawiam,<br />Kamila.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-47778540251504076212012-05-02T20:38:53.776+02:002012-05-02T20:38:53.776+02:00Świetnie :D soja zdrowa, dobra i wysokobiałkowa je...Świetnie :D soja zdrowa, dobra i wysokobiałkowa jest :) w dodatku białko to jest wartościowe :DAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-2470732511638185772012-04-28T21:44:11.389+02:002012-04-28T21:44:11.389+02:00Upatrzyłam sobie to cudo na dzisiejszy obiadek:) z...Upatrzyłam sobie to cudo na dzisiejszy obiadek:) z tej porcji zrobiłam 2 zapiekanki w 20 cm silikonowych foremkach na tartę. I ja, która do soi podchodziłam jak do kolczastego kaktusa, zajadałam się tym cudem z błogim uśmiechem na twarzy:)))<br />Anno wielkie dzięki!!<br />a soja zagości u mnie na długo - zwłaszcza w tej wersji:)eedytakhttps://www.blogger.com/profile/16304319610665512035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-6954498085490399562012-03-18T21:22:31.569+01:002012-03-18T21:22:31.569+01:00O, ciekawe :) nie mam takiego sprzętu, ale info pr...O, ciekawe :) nie mam takiego sprzętu, ale info przydatne :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-39762287964991986932012-03-18T19:51:34.494+01:002012-03-18T19:51:34.494+01:00Dziewczyny soję SUPER się mieli w melakserze!!!Dziewczyny soję SUPER się mieli w melakserze!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-28315428752233787332012-03-01T20:06:46.624+01:002012-03-01T20:06:46.624+01:00PS: w maszynce do mięs to nie wrzucaj na raz za du...PS: w maszynce do mięs to nie wrzucaj na raz za dużo, bo to suche i może się zapchać jak dużo dasz, tylko po trochu :) <br />Ja wyłączałam co kilka zmieleń i wytrzepywałam z tej części przez nożykami, żeby tam nie zalegał proszek.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-85368785449520895192012-03-01T20:05:33.097+01:002012-03-01T20:05:33.097+01:00Maszynką do mięsa, ale tylko 1 raz, bo jak chciała...Maszynką do mięsa, ale tylko 1 raz, bo jak chciałam 2 raz przepuścić to się zapchała i mozna zepsuć.<br />Albo wałkiem do ciasta przez worek :) ale grudki zostają większe to fakt :)<br />Najlepiej kupić więcej i od razu całe opakowania mielic i już :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-60601104748822108522012-02-29T16:03:13.984+01:002012-02-29T16:03:13.984+01:00aniu czym ty mielisz ta soje? bo wiesz ja probowal...aniu czym ty mielisz ta soje? bo wiesz ja probowalam tluczkiem i nawet szlo ale niestety nie na pyl tylko grudki byly i ciezko bylo je do konca zgniesc bo sa takie twardawe.... moze maszynka do miesa ale kurde chyba nie da rady?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-12934799776225101412012-02-25T17:07:39.982+01:002012-02-25T17:07:39.982+01:00To super:) wypieki sojowe rzeczywiście ułatwiają &...To super:) wypieki sojowe rzeczywiście ułatwiają "przetrwanie" kiedy się już zjadło otręby:)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-88061900159002914852012-02-25T16:55:11.427+01:002012-02-25T16:55:11.427+01:00W czwartek robiłam zapiekankę według przepisu i ba...W czwartek robiłam zapiekankę według przepisu i bardzo mi smakowała. Dzisiaj moja rodzina postanowiła zrobić sobie na obiad pizzę, a ja jako że porcję otrębów już zjadłam, myślałam, że muszę obejść się ze smakiem. Jednak przypomniało mi się o tym przepisie i zrobiłam sobie naprawdę chyba najlepszą pizzę, jaką jadłam na dukanie! Co prawda dużo napakowałam farszu, to ciasto to była tylko taka podpora (zrobiłam z połowy przepisu), kiepsko się kroiło i musiałam dłużej piec, ale ten smak... Polecam Ci serdecznie, bo to świetna alternatywa dla otrębowego ciasta do pizzy. :) <br />W ogóle dzięki Twojemu blogowi poznałam soję i przepisy z niej, zdecydowanie ułatwia mi przeżycie. :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-23848213083259780742011-11-24T18:22:14.645+01:002011-11-24T18:22:14.645+01:00Ciekawie wyszło, choć kasz nie lubię :)
Ale tak cz...Ciekawie wyszło, choć kasz nie lubię :)<br />Ale tak czy siak, ja długo tego nie podpiekam spodu, żeby było łatwo kroić, bo ładnie się dzieli a tak, zbyt długie podpiekanie spowodowałoby tylko to, że spód byłby bardzo chrupiący, ale bez szany na pokrojenie :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.com