tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post2242670451150156294..comments2024-03-01T13:40:47.908+01:00Comments on <br><center>z Kotem w kuchni</center><br>: Chleb (próbny) - DukanAnna Lucewiczhttp://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comBlogger57125tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-89175719699623051522014-08-22T12:19:15.442+02:002014-08-22T12:19:15.442+02:00potwierdzam, chlebek przepyszny! nikt w domu nie c...potwierdzam, chlebek przepyszny! nikt w domu nie chciał uwierzyć, że to dietkowy :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-16899998142534796942014-01-13T13:02:48.449+01:002014-01-13T13:02:48.449+01:00Chlebek jest Mega pachnie jak prawdziwy razowy.......Chlebek jest Mega pachnie jak prawdziwy razowy......az trudno uwierzyc jak go sie je ze to dzkanowy:))))))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-57476484692754510892013-08-18T23:45:38.980+02:002013-08-18T23:45:38.980+02:00ja z rozpędu dałam całe jajka i czekałam tylko 15 ...ja z rozpędu dałam całe jajka i czekałam tylko 15 min i tak wyrósł;) teraz się studzi na kratce i pachnie obłędnie:D wcześniej robiłam tylko grzankowy;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-85701693249755002372013-06-11T23:51:06.328+02:002013-06-11T23:51:06.328+02:00Aniaaaa... A czy same drożdże z mlekiem "uros...Aniaaaa... A czy same drożdże z mlekiem "urosną" [bez dodatku cukru]???<br />Jak zwykle jestem zielona jak groszek :)<br />A że zaczynam od nowa, to na I fazie trochę boję się dodawać cukier <br />LolaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-12626559593151592762013-06-05T19:29:53.347+02:002013-06-05T19:29:53.347+02:00Otrębowe dania jada się wg. ilości otrębów tzn, że...Otrębowe dania jada się wg. ilości otrębów tzn, że jeśli na dzień przysługują 2 łyżki otrąb owsianych plus 1 pszennych, to chleb ten będzie na 2 dni :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-38326140298772176562013-06-03T21:56:39.879+02:002013-06-03T21:56:39.879+02:00Chlebek pyszniutki,a chrupiaca skorka niebo w gebi...Chlebek pyszniutki,a chrupiaca skorka niebo w gebie<br />pieklam go na termoobiegu,bo tylko taka mam funkcje i grila,<br />takze nie mialo to zlego wplywu na jakosc chlebusia<br />DZIEKUJE ZA WSPANIALY PRZEPISmarylkahttps://www.blogger.com/profile/16641124465161915562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-39447052715891668932013-06-03T21:49:37.219+02:002013-06-03T21:49:37.219+02:00Chlebek cudowny , a smak chrupiacej skorki POEZJA
...Chlebek cudowny , a smak chrupiacej skorki POEZJA<br />DZIEKUJE BARDZO ZA PRZEPIS<br />Marylka<br />ps.pieklam z termoobiegiem bo mam tylko taka funcje w piekarniku i grila <br />ach pytanie;ile kromek mozna zjesc dziennie w pierwszej fazie ?marylkahttps://www.blogger.com/profile/16641124465161915562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-86246390522828027292013-03-27T10:19:40.623+01:002013-03-27T10:19:40.623+01:00No i niestety chlebek moim zdaniem nie wyszedł.Jak...No i niestety chlebek moim zdaniem nie wyszedł.Jakiś dziwny w smaku i taka glinka w środku zdecydowanie wolę chlebek z Twojego bloga pt: "Chle" i już on zagości na pewno na moim stole :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08273666377270552596noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-24725829771263843492013-03-26T16:29:17.403+01:002013-03-26T16:29:17.403+01:00Dzisiaj piekę ten chlebek :) Jak upiekę podzielę s...Dzisiaj piekę ten chlebek :) Jak upiekę podzielę się informacją jak mi wyszedł :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08273666377270552596noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-31355382283535390712013-03-12T15:13:38.274+01:002013-03-12T15:13:38.274+01:00Dzięki za odpowiedź, chociaż zdążyłam już upiec &#...Dzięki za odpowiedź, chociaż zdążyłam już upiec 'na czuja'. Kierując się dotychczasowymi kuchennymi doświadczeniami dałam 1/4 kostki 100g i jak dla mnie było ok, drożdże były niewyczuwalne. W pośpiechu nie odczytałam tylko że ciasto powinno wyrosnąć- wymieszałam wszystko i siup na blaszkę;) chlebek trochę podrósł, później trochę klapnął ale nie jakoś bardzo, tak do przyjęcia. W smaku ok, wilgotny, a otręby sprawiają że smakuje trochę jak pieczywo pełnoziarniste. Następnym razem odstawię masę serową do wyrośnięcia i zobaczę czy to coś zmieni, może wtedy chlebek nie opadnie przy studzeniu.<br />AsiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-41871825181200641752013-03-11T19:36:11.610+01:002013-03-11T19:36:11.610+01:00kostka 100g :) ale możesz dac mniej, bo ja lubie t...kostka 100g :) ale możesz dac mniej, bo ja lubie ten drożdżowy posmak :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-6783885170411049662013-03-08T10:48:35.247+01:002013-03-08T10:48:35.247+01:00Kochana, pół kostki drożdży ale jakiej? Bo są różn...Kochana, pół kostki drożdży ale jakiej? Bo są różne 50g, 100g. Na zdrowy rozsądek wydaje się że połowa kostki 50g przy tej ilości składników, ale lepiej się upewnić;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-12936983496959965352013-02-22T13:17:43.895+01:002013-02-22T13:17:43.895+01:00Nie jest surowy, tylko wilgotny od twarogu :) term...Nie jest surowy, tylko wilgotny od twarogu :) termoobiegu wogóle nie mam :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-43582896286946734332013-02-19T19:45:50.697+01:002013-02-19T19:45:50.697+01:00dzieki za rade :) nie dodalam nic a chlebek wyszed...dzieki za rade :) nie dodalam nic a chlebek wyszedl pyszny :) tego mi brakowalo na tej diecie:) A powiedz mi zawsze trzymasz go tak 45-50 minut? bo ja go wytrzymałam ok 65 minut bo jakis taki surowy mi sie jeszcze wydawal... ale to tez moze byc wina mojego piekarnika...a piekłam na 180* bez termoobiegu oczywiście :)czarnykamyczeknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-28432103077235992902013-02-17T14:52:13.513+01:002013-02-17T14:52:13.513+01:00Nic nie dodawaj, po prostu go pomiń :) w tym przep...Nic nie dodawaj, po prostu go pomiń :) w tym przepisie len nadaje smaku i konsystencji chlebowi, ale nie powinien zbyt się różnić bez lnu.<br />Ewentualnie, gdybyś miała maleńkie jajka (przeważnie używam rozmiaru L), to dodać o 1 więcej :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-13047336879375965002013-02-17T13:48:00.093+01:002013-02-17T13:48:00.093+01:00bede dzisiaj probowac zrobic ten chlebek :) nie ma...bede dzisiaj probowac zrobic ten chlebek :) nie mam niestety lnu bo nie znalazlam w sklepie:( tak sie zastanawiam czy można go czymś zastąpić np większa ilość otrąb?czarnykamyczeknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-20704083965040067092013-02-09T10:51:01.343+01:002013-02-09T10:51:01.343+01:00Spróbuj pominąć :)Spróbuj pominąć :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-44348796301711768932013-02-09T04:30:39.960+01:002013-02-09T04:30:39.960+01:00Czy można zastąpić czymś len, albo w ogóle go pomi...Czy można zastąpić czymś len, albo w ogóle go pominąć?Beatahttps://www.blogger.com/profile/17503448955448196917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-73293750873322411892013-01-23T10:14:54.870+01:002013-01-23T10:14:54.870+01:00A piekłaś na tej błyszczącej stronie? ja kupuję za...A piekłaś na tej błyszczącej stronie? ja kupuję zawsze obustronnie woskowany lub obustronnie pokryty silikonem, ale czasem i brązowy jest ok, wszystko zależy od papieru.<br />Może być też tak, że piec za mocno grzeje od spodu, ewentualnie za długo masa czekała na piekarnik i papier nasiąkł? niby nie powienien, ale to papier :)<br />pozdrawiam i daj znać czy tak samo jest gdybys kiedys zmieniła papier :) Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-79035263003976211952013-01-22T12:12:09.816+01:002013-01-22T12:12:09.816+01:00papier biały-z jednej strony matowy,z drugiej blys...papier biały-z jednej strony matowy,z drugiej blyszczący.ale chlebek dobry.upieklam na cały tydzień i jestem szczęsliwa :-)kasiakasianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-46091813310410491552013-01-21T16:29:28.014+01:002013-01-21T16:29:28.014+01:00Może coś z papierem nie tak? biały czy brązowy? po...Może coś z papierem nie tak? biały czy brązowy? pokryty obustronnie?<br />pozdrawiam :DAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-73716779771191129372013-01-21T15:51:59.089+01:002013-01-21T15:51:59.089+01:00dziś juz drugi raz upieklam ten chlebek,pierwszym ...dziś juz drugi raz upieklam ten chlebek,pierwszym razem dodałam cale jajka przez pomylkę i tez wyszedl dobry,tylko nie wiem czemu tak strasznie ciężko go odkleic od papieru.dzisiejsza potcja jest juz większa bo na 5 dni!pozdrawiam Aniu i dziekuję za ten wspaniały przepis i nie tylko ten!!kasiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-89395866431200195602012-12-18T19:25:35.421+01:002012-12-18T19:25:35.421+01:00A widzisz, drożdże czy proszek do pieczenia to tak...A widzisz, drożdże czy proszek do pieczenia to takie cos, na co każdy inaczej reaguje :) dla mnie smakowo jest w sam raz, ale każdy ma inny próg smakowy, co też tyczy się słodkości :) jednym będzie mało słodkie czy słone a drugich będzie wykręcać :)<br />Ale cieszy mnie, że napisałas, ze zrobisz jeszcze raz, bo znaczy to, że smakował, ale musisz dbrać sobie smaczek :)<br />Co do wysokości, może masz za duża foremkę? im mniejsza tym lepsze, zawsze możesz skrócić ją folią czy czymś i wyłożyc papierem .Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-18803455880746213842012-12-17T20:09:39.261+01:002012-12-17T20:09:39.261+01:00Chlebek mi urósł, ale nie za bardzo. Ale czuć w ni...Chlebek mi urósł, ale nie za bardzo. Ale czuć w nim strasznie drożdże, nic chleba tylko drożdże. Muszę teraz dawać dużo dodatków do chlebka żeby zabić ten smak ;C Następnym razem muszę dać mniej drożdży i wtedy będzie świetny :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-42024137202440138782012-12-05T11:34:46.366+01:002012-12-05T11:34:46.366+01:00Czemu podejrzenie dużo?
Rozmiar keksówki zawsze je...Czemu podejrzenie dużo?<br />Rozmiar keksówki zawsze jest inny :) trudno dobrać coś uniwersalnego, ale im mniejsza tym lepsza :DAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.com