tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post1349962922482076405..comments2024-03-01T13:40:47.908+01:00Comments on <br><center>z Kotem w kuchni</center><br>: Serek topiony z szynką i cebulą - DukanAnna Lucewiczhttp://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-24894716339420819902017-01-23T03:28:46.566+01:002017-01-23T03:28:46.566+01:00Przepraszam, że się "wetnę", ale zastana...Przepraszam, że się "wetnę", ale zastanawia mnie, czy ten serek z wiaderka był też traktowany sodą czy taki bez niczego, skoro od razu jest miękki?Luuuhttps://www.blogger.com/profile/03588638730883454750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-47503074315319943572015-09-01T11:24:35.703+02:002015-09-01T11:24:35.703+02:00robiłam, jest pyszny :) tylko mi nie wyszedł smaro...robiłam, jest pyszny :) tylko mi nie wyszedł smarowny, a do krojenia, ale co tam :P robiłam bez cebuli, tylko z kiełbaską, i doprawiałam tylko solą. tak na próbę. rewelacja :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-53824049401377555572015-06-22T15:28:00.118+02:002015-06-22T15:28:00.118+02:00Aniu, jestem na Dukanie od jakiegoś czasu i szukaj...Aniu, jestem na Dukanie od jakiegoś czasu i szukając nowych pomysłów przez przypadek trafiłam na Twojego bloga i na ten przepis. Powiem tak: jesteś moją idolką:) ten serek jest niesamowity! pyszny, lekko lejący prawie taki jak ten który dodają w każdym kinie do nachos:)! tylko że chudy i można go jeść bez wyrzutów sumienia;) próbowałam reszty przepisów i każdy mi wychodził, tak więc wielkie dzięki!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-30019769383872515862014-05-14T11:19:42.806+02:002014-05-14T11:19:42.806+02:00Sos serowy z makaronem jest na blogu :) ogólnie so...Sos serowy z makaronem jest na blogu :) ogólnie sosy serowe robię z serka wiejskiego.<br />Ten na zimno jest bardziej sztywny i nadaje sie do jedzenia bezpośrednio lub do smarowania. <br />Możesz świeży gorący serek zmieszać z makaronem lub polac makaron. Do zup raczej się nie nadaje..Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-34431053849931294772014-05-14T09:48:25.175+02:002014-05-14T09:48:25.175+02:00Aniu, serek topiony prosty i całkiem smaczny, ale ...Aniu, serek topiony prosty i całkiem smaczny, ale nie bardzo mam pomysł na jego wykorzystanie. Chodzi mi po głowie jakiś sos serowy do makaronu, albo zupa zagęszczona owym serkiem (choćby jego najprostszą formą - bez dodatków), ale nie bardzo wiem jak stworzyć sensowny przepis - pomożesz???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-67151460697448373912014-02-15T16:41:37.683+01:002014-02-15T16:41:37.683+01:00Nie powinien wypłynąć.. aromat smietankowy bardzie...Nie powinien wypłynąć.. aromat smietankowy bardziej do słodkości, bo pachnie bitą smietaną :) ale maślany jak najbardziej :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-89814098379344975172014-02-06T23:47:48.489+01:002014-02-06T23:47:48.489+01:00Ha, zrobiłam go po raz drugi, tym razem do wędzone...Ha, zrobiłam go po raz drugi, tym razem do wędzonego kurczusia i cebulki dorzuciłam szyneczkę. Jeszcze lepszy od poprzedniego, pachnie i smakuje obłędnie. Do części dorzuciłam jeszcze łyżeczkę ostrej papryki i łyżeczkę koncentratu pomidorowego...Wygląda tak samo pięknie, jak smakuje :)<br />Czekam tylko na aromaty i zacznę kolejne kombinacje. Ktoś próbował go robić z aromatem maślanym lub śmietankowym? <br />I czy jak go dodam jako farsz do rolad, to mi wypłynie ? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03724670611490584129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-16760144588254121492014-02-05T13:25:35.450+01:002014-02-05T13:25:35.450+01:00To pięknie je przygotowałaś :) I ze wszystkim masz...To pięknie je przygotowałaś :) I ze wszystkim masz rację :) Miło, że jesteś świadoma działania soli :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-71324094636297925872014-02-04T00:03:41.756+01:002014-02-04T00:03:41.756+01:00Skóra obrana, tłuszczyk w mikrofali wytopiony, wię...Skóra obrana, tłuszczyk w mikrofali wytopiony, więc można je chyba policzyć jak zwykłe udko. Poprzednim razem jadłam je codziennie i chudłam, więc je jem nadal :) Sól - przyoszczędziłam przez cały dzień, więc mi się należy :)Poza tym sól zatrzymuje wodę w organiźmie, przez co waga pokazuje więcej, ale nie ma żadnego wpływu na spalanie tłuszczu :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03724670611490584129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-35832252869225254262014-02-03T19:47:09.499+01:002014-02-03T19:47:09.499+01:00Mniam, aż poczułam ten zapach :) choć to wędzone u...Mniam, aż poczułam ten zapach :) choć to wędzone udko mnie trochę zastanawia, bo na diecie wędzone nie bardzo - dużo soli i skóra.<br />Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-7568352294557537962014-02-03T00:35:12.124+01:002014-02-03T00:35:12.124+01:00Ponoć potrzeba matką wynalazków, więc i ja się poc...Ponoć potrzeba matką wynalazków, więc i ja się pochwalę ;)<br />Dobrałam się wczoraj do kilogramowego wiaderka sera na sernik, a dzisiaj zaczęłam się zastanawiać " po co "? Szkoda, żeby się zepsuło, więc wygrzebałam wędzone udko i suszoną cebulkę, pokroiłam w kostkę i poddusiłam na patelni, do tego ze 200g serka...a reszta jak w przepisie :) Doprawiłam przyprawą uniwersalną , żeby złapał żółty odcień i cebulą granulowaną....pycha :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03724670611490584129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-28613156950940696122013-05-09T21:28:35.617+02:002013-05-09T21:28:35.617+02:00Zrobiłam z suszonymi pomidorami, tymiankiem, bazyl...Zrobiłam z suszonymi pomidorami, tymiankiem, bazylią, oregano i czosnkiem. Pychota :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-12508013565206137042013-05-05T15:19:35.261+02:002013-05-05T15:19:35.261+02:00Witam!
Przepis pierwsza klasa! Powtórzę zapis Po...Witam!<br /><br />Przepis pierwsza klasa! Powtórzę zapis Poprzedniczki: PODZIĘKOWAĆ. <br />Co prawda nie jestem na dicie Dukana, lecz cenię Tą stronę, inspiracje...Gratulacje. <br />A poza tym fajny kociak:) <br /><br />Pozdrawiam <br />Czarnuszka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-45340023213991771462012-11-03T08:29:26.029+01:002012-11-03T08:29:26.029+01:00O, nie wiedziałam :)
Kminek jest smaczny, ale nie ...O, nie wiedziałam :)<br />Kminek jest smaczny, ale nie wszędzie pasuje.<br />pozdrawiam :DAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-31162268794195678792012-11-02T19:46:23.768+01:002012-11-02T19:46:23.768+01:00I pomyśleć, że dziewczyna znad morza nauczyła mnie...I pomyśleć, że dziewczyna znad morza nauczyła mnie sporządzać tradycyjny wyrób z mojego regionu :D U mnie na Śląsku bez problemu można kupić gotowy chudy ser domowy, ale niestety z kminkiem, za którym nie przepadam. A dzięki Tobie mogę sobie zrobić serek sama w domu, z dodatkami jakie mi odpowiadają. Dzięki! :)viviennenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-7809682104591056032012-06-21T13:57:03.283+02:002012-06-21T13:57:03.283+02:00Nie zmienia :)
Jeśli dajesz 0% to tłuszcz nie bier...Nie zmienia :)<br />Jeśli dajesz 0% to tłuszcz nie bierze się z powietrza :)<br />Tylko woda odparuje a to 0kcal więc ani na plusie, ani na minusie.<br />Nie wiem czy liczysz też dodatki? ale pytałaś o sam twaróg.<br />Twardy wyszedł, bo albo zły twaróg, albo nie mieszałaś i za dużo wody wyparowało. Bo tutaj musisz wmieszać wodę w twaróg, by była gładka masa, a gdybyś robiła żółty ser to musiałabyć NIE mieszać a wyparowac i wylać wodę :)Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-52361683450888549172012-06-20T16:45:21.849+02:002012-06-20T16:45:21.849+02:00Dzień dobry:) Mam pytanie. Czy ser biały po przyrz...Dzień dobry:) Mam pytanie. Czy ser biały po przyrządzeniu serka topionego zmienia swoje wartości odżywcze? Głównie chodzi mi o kalorie. Jestem na diecie niskokalorycznej, ale miałam przygodę z Dukanem i uwielbiam dukanowe jedzonko w Twoim wykonaniu:) I tak się zastanawiam czy serek topiony wykonany z sera 0%tł to nadal tyle samo kcal i tł.? <br /><br />PS:Mój serek wyszedł twardy jak postał chwilkę, ale za to jak ładnie się topił na pizzy:D I nawet się "ciągnął" jak prawdziwy;) REWELACJA! JESTEŚ WSPANIAŁA! :D<br /><br />OLAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-90830501728598993452012-06-06T09:09:49.657+02:002012-06-06T09:09:49.657+02:00A mieszałaś od razu po wrzuceniu na patelnię?
Może...A mieszałaś od razu po wrzuceniu na patelnię?<br />Może za duży gaz? Może za długo podgrzewałaś skoro się woda oddzieliła?<br />Trudno powiedzieć co źle zrobiłaś, bo za mało szczegółów podałaś.. np czy twaróg był twardy czy wodnisty? bo biedronka ma 2 partie twarogów - ciapowate i twarde. <br />Zawsze! bierze się te twarde.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-63208432417223371642012-06-05T09:20:18.542+02:002012-06-05T09:20:18.542+02:00Właśnie robiłam serek i mi nie wyszedł :/ Wczoraj ...Właśnie robiłam serek i mi nie wyszedł :/ Wczoraj zasypałam twaróg z biedronki i zostawiłam na noc. Na patelni po pewnym czasie oddzielił mi się ser od wody był w formie grudek. Pomimo mieszanie ser nie zmienił formy na jednolitą masę :( był raczej jak puree ziemniaczane a w smaku lekko kwaśny z mocno wyczuwalnymi grudkami. Co zrobiłam źle? Zależy mi bardzo żeby zrobić ten serek poprawnie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08621728073680676579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-4724642058156152662012-05-30T11:26:37.125+02:002012-05-30T11:26:37.125+02:00i jak?i jak?Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-70190044168301700812012-05-29T08:10:16.534+02:002012-05-29T08:10:16.534+02:00ha :) ja dzisiaj zrobię ten serek, ale z jednej ko...ha :) ja dzisiaj zrobię ten serek, ale z jednej kostki twarogi,bo tyle akurat mam. :)<br />asia-sia-siaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-83286790904490677162012-05-23T16:19:31.555+02:002012-05-23T16:19:31.555+02:00Pamiętaj, że serek ten im dłużej "smażony&quo...Pamiętaj, że serek ten im dłużej "smażony" tym bardziej zwarty i twardszy, krótka obróbka da ci bardziej lejący serek.<br />A te trójkątne i okrągłe to nie nadają się, bo niby takie same, ale w obróbce zamieniają się w twarde oddzielone groszki zamiast się stopić.Anna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-31432661073380796242012-05-23T10:07:43.845+02:002012-05-23T10:07:43.845+02:00Witam, przepis na serek wydaje się być rewelacyjny...Witam, przepis na serek wydaje się być rewelacyjny zrobię go sobie dzisiaj. Przed dukanem uwielbiałam robić sobie pastę z jajek i serka topionego ale ze względu na zawartość tłuszczu w serku musiałam o nim zapomnieć aż do dzisiaj gdy zobaczyłam ten przepis na serek. Mniaaam. Mam nadzieję, że mi wyjdzie. Tylko czemu nie może być ser z trójkąta? Taki w plastikowych opakowaniach?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-23306379871712083332012-01-28T17:36:00.576+01:002012-01-28T17:36:00.576+01:00Jakikolwiek :) choć ja kupuję chudy, bo tańszy, to...Jakikolwiek :) choć ja kupuję chudy, bo tańszy, to półtłusty jest zawsze lepszy smakowo :DAnna Lucewiczhttps://www.blogger.com/profile/14895425220187635178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8159007438601948680.post-19661836341027915612012-01-26T10:29:30.254+01:002012-01-26T10:29:30.254+01:00a jaki to ma byc twrog. chudy czy poltlusty bo ten...a jaki to ma byc twrog. chudy czy poltlusty bo ten poltlusty ma tylko 4% tluszczu. dzieki aga kgAnonymousnoreply@blogger.com